Vas kaj peče zgaga?
Pozdravljene! Sem v 29. tednu nosečnosti in že 10 dni me vedno bolj peče zgaga. Ima še katera podobne težave? Kaj naredite takrat? Mene peče zgaga npr. od enih popoldan pa čez cel dan in še zvečer. Poskusila sem s pitjem tople vode ali mleka, pa ne morem rect, da mi je pomagalo. Še kakšen nasvet? Lep dan!
Hej!
Mene je ta teden pekla zgaga – vsak večer. Sem pa ugotovila, da je to najbrz zaradi praznikov in seveda orehove potice. Sedaj ko potice ni vec, je vse O.K. Glede na to, da najbrz ne jes potice in orehov vsak dan, to najbrz ni to. Pravijo pa, da pomagata ali mleko ali pa mineralna voda.
LP,
Pikkky(34t)
Samo mleka ne – najprej sicer pomaga, nato pa je še slabše. Pomaga korenčkov sok, pa navaden kruh, pa mandelji, pa voda… predvsem pa je treba paziti pri prehrani (nič mastnega , kislega, pikantnega, ne jest prepozno, spati z višjim vzglavjem, tudi banane povzročajo kislino, pa jogurti…).
Med.over.net ima link na Lekovo spletno stran, kjer je o zgagi ful dobro napisano. Priporočam ogled…
oj tudi sama sem v 29. tednu in imam iste probleme kot ti, samo da se mi pojavljajo bolj zvečer, sploh pa ko se uležem in gravitacija ne drži več kisline v želodcu. kaj pomaga…donat! resnično men ful pomaga. drugače če je pa ful hudo pa lahko vzameš tudi rupurut, al pa kak podoben tablet – povprašaj v lekarni kateri ne vplovajo na plod. rupurut vem da je varen!
pa čim manj težav!
lp, lara
Meni pa najbolj pomaga, če imam prazen želodec… V glavnem, karkoli pojem, je narobe. Ne pomaga donat, po mleku je še slabše, v lekarni so mi ponudili vse možne variante (rutacid, rupurut, rennie) – vsi so v mejah normale primerni za nosečnice – pa tudi ni nič bolje. Spim skoraj sede in kadar je najhuje, enostavno izbruham vsebino želodca s kislino vred in potem mi odleže. Žal moj odgovor ni nasvet, skušam se pa sprijazniti z dejstvom, da bo pač tako do konca nosečnosti.
TEŽAVE Z ZGAGO SEM IMELA ŽE PRED NOSEČNOSTJO, ZDAJ SEM V 15 T IN JE VSE HUJE, SPLOH ME NE PEČE AMPAK ŽGE, ZA ZNORET. VODA MI NIKAKOR NE POMAGA, SAMO ŠE SLABŠE JE, ZATO SEM VČERAJ RES POIZKUSILA SVEŽE IZTISNJEN KORENČKOV SOK IN RES POMAGA. NI ČISTO PRENEHALO, AMPAK PROTI DRUGIM STVAREM KI SEM JIH POIZKUSILA JE TALE KORENČEK ŠPICA!!!
POIZKUSITE, MOGOČE VAM BO POMAGAL.
Draga Jara,
bodi vesela, da je tako! Ko se bodo težave začele (če se bodo), boš takoj vedela, za kaj gre. Privoščim ti, da bi bila ena izmed tistih srečk, ki pa jim je to prihranjeno! Jaz imam občutek, kot da imam ves predel od želodca do grla posut z žerjavico. Peče, da me kar duši. Občasno se mi v grlo vrača želodčna vsebina (kislina). V glavnem grozno.