Najdi forum

Varstvo iščem- Lj. Nove Jarše

Iščem redno vasrtvo (8-9 ur na dan) za 1 letno deklico pri nas doma, ali pri vas, če stanujete v bližini (N.Jarše).

040 734 410

Jaz sem študentka predšolske vzgoje in bi z veseljem varovala otroka samo lahko šele od 1.7 dalje. Če te zanima odgovori in te pokličem

Hvala kati za tvojo ponudbo, a moji kriteriji so med drugim, da je ženska recimo vsaj čez 30 let in da je sama že mati.

Lp.

Ma si pa zahtevna, zakaj pa ne bi smel biti študent a misliš da nismo dobri, sama sem hodila n vzgojiteljsko šolo, in sedaj hodim na pedagoško fakulteto, kjer končujem drugi letnik predšolske vzgoje, doma imam bratca, ki bo star štiri leta konec avgusta, tukaj kjer stanujem pri fantu pa varujem nečakinjo, ki še nima dveh let in občasno tudi njena bratca, ki sta stara 4 in 6 let, mislim da lahko sklepaš da imam nekaj izkušenj, poleg tega pa sem opravljala prakso v vrtcu pri najmlajših. Malo premisli ker z mojo izobrazbo lahko otrokom zelo veliko dam.

Draga kati,

vidim, da si doživela moj odgovor ostro. Ni bilo mišljeno tako, da imam kaj proti študentom. Pač hočem točno določen tip osebe, to pravico kot mati, pa vendarle imam. Tudi sama boš enkrat mama in takrat mi morda ne bi napisala takega odgovora kot si mi ga.

JA kakšno osebo pa iščeš? Zgleda da si zelo zbirčna, če mora biti prav poseben tip. Mislim, da lahko otroku dam več kot pa kaka tečna mamica. Vem da bom sama tudi mama ampak bom ljudi ki bodo hoteli paziti otroka ocenila v živo ne pa kar tko po internetu. Lahko se ti javi nekdo, ki sploh ni primeren za varstvo otroka, sprejmeš pa ne tistih ki imajo izkušnje in tudi teoretične dele kako se ukvarjati z otroki in kaj jim nuditi. Malo se zamisli če res pravilno iščeš varstvo za svojega otroka.

Verjetno imaš glede na napisano kar veliko ponudb za delo. Torej, zakaj takšna jeza?

Živjo, tole me je pa kar pogrelo. Včasih sem živela v Jaršah, pa sem iz firbca prebrala, za kaj gre. Kati, samo tole: S. ima očitno neke določene želje, kar se varstva njenega otroka tiče, ki jih bo seveda upoštevala, ti bi jih pa tudi morala spoštovati. Tvoja pretirana reakcija ob zavrnitvi pa nekako izniči tvoje siceršnje super reference za varuško (študij, izkušnje ipd.). Malo preveč vzkipljiv karakter kažeš tu (ne pravim, da si sicer tudi taka, samo tako je izpadlo). Ker sem bila še do nedavnega študentka, vem, da smo kar precej zapostavljeni pri kakršnihkoli zaposlitvah, ampak bistveno boljši vtis bi pustila, če bi samo povedala svoje argumente, za kaj bi bila prav ti boljša, pa bi se mogoče sčasoma S. lahko premislila, ko bi spoznala druge kandidatke, ali pa bi kdo drug opazil tale “oglas” in se nanj javil (saj v Jaršah kar manjka varušk). Pa brez zamere.
S.: v Jaršah je kar nekaj starjših gospa (upokojenk), ki čuvajo otroke, najbolje, da kdaj dopoldne ob lepem vremenu stopiš na kako igrišče, se malo razgledaš in katero povprašaš.
Lep vikend vsem,
Miša

Meni ne gre za to delo sam me je pa pogrejo ko je S rekla da nisem po njenih kriterijih, ker ne moreš človeka soditi preko interneta. Morda res nisem primerna a verjetno se bo izkazalo da tudi katera izmed 30 letnic, ki imaj9o morda otroke ni primerna. Za varstvo boš morda dobila kako brezposelno žensko , ki ji gre samo za denar ne pa tudi za to da bi kaj dala tvojemu otroku morda bo živčna in sitna in tvoja deklica od tega ne bo imela nič. Oprosti če si mojo reakcijo vzela tako, a me pogreje, da tisti ki imamo izkušnje in smo tudi izobraženi na tem področju nismo primerni. Pa ne samo pri tebi ampak tudi drugje.
Pa še to: Iz mojih iskušenj ti povem, da je tudi moja tašča varovala tuje otroke, sam tudi podrazno ni bilo to to. Vedno ko sta spala ju je pustila sama in odšla sama na sprehod, Risala sta lahko samo s svinčnikom,… In še veliko tega. Mislim da otroka ne sameš nikoli pustiti samega,… A nekateri to delajo in takrat jaz znorim.
Opravičujem se ti za prej a opozarjam te pazi kakšno žensko boš izbrala. Ni vse tako lepo kot se zdi na prvi pogled.

S ima vso pravico, da si varuško za svojega otroka izbere sama, kakorkoli želi in to osebo ocenjuje po kriterijih, ki si jih postavi sama. Nobena Kati ji ne more preprečiti, da si izbere tistega, ki ji pač najbolj odgovarja. Sama poznam veliko punc, ki so hodile na vzgojiteljsko šolo, kasneje pa tudi na pedagoško fakulteto, pa so šle pazit otroke samo zaradi denarja, ker študentje pač nimajo nikoli svojih pridhodkov. Pa nimam nič proti študentom in študentskemu delu, da ne bo pomote. Celo spoštujem in podpiram jih. Sem pa tudi mamica, prav kmalu bom dopolnila 30 let in imam 2 otroka. S ne bi mogla ponuditi varstva, sem namreč zaposlena, velikokrat pa se zgodi, da brez plačila popazim otroke kateri mamici, ki je pač zaposlena takrat, ko jaz nisem ali da ji samo pomagam. Pa je verjetno še marsikatera taka. Mamice si med seboj pomagamo, če je le mogoče, zato ni prav, Kati, da tako ceniš in ocenjuješ ljudi in situacije, ki jih sama ne poznaš. Nikakor, nikdar in nikoli ne bi zaupala otroka osebi, ki reagira tako negativno, kakor ti. Si pa jemljem pravico, da poskrbim za varstvo svojih otročičkov tako, kakor menim, da je najbolje. In to ti, Kati, nisi.

Ne gre pri varstvu samo za denar, poznam kar nekaj mamic, ki so zaradi okoliščin same želele ostati doma do otrokovega 3. leta (ali več ali manj), pa pazijo še otroke svojim prijateljicam. Brez plačila. Zato ne obtožuj, če ne poznaš.

O tvoji tašči pa tole: jaz sem bila prav vesela, ko nisem imela nikogar, ki bi mi popazil otroke, da mi jih je popazila moja tašča. Ni vse po mojih merilih, ima pa ju zelo rada in otroka sta tudi zelo navzana nanjo. Pri vsej svoji pedagoški izobrazbi bi pa že lahko vedela, da imajo otroci starejše ljudi zelo radi. Sicer pa: izobrazba ne naredi človeka.

L.

Ni nujno da imajo otroci starejše ljudi zelo radi in to niso bili njeni vnučki ampak čisto drugi otroci, ki jih je pazila samo za denar, ker so ji prav mastno plačevali. Ti pa nimaš mene pravice obsojati, ker ne veš kakšna sem, mene imajo otroci zelo radi takoj ko me spoznajo, pa čeprav sem z njimi šele minuto. Tudi sama sem skeptična kakšna ženska varuje otroke, zato pa želim, da si S poišđče najprimernejšo. Pa vedi da spoh nisem vzkipljiva, tko da smo si na jasnem.

V bistvu z vsakim odgovorom bolj dokazuješ, da si….

Pa še to: kakor jaz nimam pravice obsojati tebe, tudi ti nimaš pravice obsojati drugih, sploh pa ne v stvareh, kot so skrb za varstvo lastnih otročičkov. Verjetno ti bo bolj jasno, ko boš sama mamica. Da te otroci vzljubijo, ni potrebno veliko, pa tudi da jih odrasla oseba razočara, ne.

…..svašta, kaj je ratalo iz enege navadnega oglasa…..S. najbolje, da se kam drugam obrneš po pomoč

Ma misli si kar si o9češ tisti ki me poznajo vedo kakšna sem, zaradi vas tečnih mamic se pa že ne bom sekirala, čau

Tudi ti si misli, kar pač hočeš, prav zaradi tečnih mamic bo otrokom prihranjeno tvoje varstvo.

prav z veseljem sem brala tale neumna prepiranja in s tole mamico sem se strinjala do tega posta, ko se je spustila na veliko nizji nivo.
jaz razumem kati, zelela je samo povedati, da starost ni stvar, po kateri lahko sodis cloveka. pa tudi iskanje varstva na tak nacin…hocem zensko, nad 30 z otroci. meni bi se zdelo bolj pametno, ce bi napisala, da isces zensko z izkusnjami na tem podrocju, s kakimi priporocili in podobno…
otroka nauci strpnosti in nauka, da pametnejsi odneha.
jaz sem koncala.

ps. se pa strinjam, da ima vsaka mamica svoje kriterije…mislim pa, da bi tale morala premisliti o svojih.
lep dan

Elle hvala za podporo saj nekdo me razume.

Verjetno ti je podobna.

kaj naj bi pa to pomenilo?
ne dajem podpore nobenmu, zagovarjam pa odgovornost in strpnost.

Strpnost punce. Katica, mama ima pravico odločiti kakšno varuško želi za svojega otroka, pa četudi jo izbira po določenih kriterijih preko neta. Njena stvar, čeprav se nas večina mogoče ne strinja z njo.
Katica na tak način službe ne boš nikdar dobila, sploh pa ne z otroci, pokaži malo več potrpljenja, ki pa je za varstvo otrok nujno…

New Report

Close