Varstvo
Z možem imava tri otroke (5let, 4 leta in 4 mesece). Že zelo dolgo si nisva privoščila večera samo zase (kakšna večerja, kino…). Ker nimava nobene babice, dedka je to kar malo težko izvedljivo. Zadnje čase premišljujem o tem, da bi se pozanimala na ŠS za kakšno varuško. Težava je v tem, ker bi morala kar velikokrat priti samo na obisk, da se je otroci navadijo, dejanskega varstva bi pa potrebovali zelo malo. Aja, z otroci ni težav, ker vsi (vključo z dojenčico) ob osmih spijo.
Imate kakšne izkušje s tem? Se da dobiti varuško preko ŠS? Kolikokrat je prišla na obisk, preden je otroke dejansko čuvala? Vesela bom vsake izkušnje, mnenja, nasveta, ker z možem si po dolgem času pa res že zasluživa kakšno urico samo za naju. Hvala.
jaz sama sem bila “najdena” preko ŠS za varstvo dveh fantkov, takrat starih 7 in 4 leta. moram reči, da je šlo vse zelo lepo: prvič sem šla sama tja na en klepet (imela sem takrat enoletno hčerko), kjer so mi otroka predstavili, povedali, kako si zamišljajo, da bi vse izgledalo – bila naj bi za varuško zvečer, tako da naj bi otroka samo spat dala, pa potem počakala na starše, ki sta si enkrat na teden privoščila večer “na svoje”. sem se jima ponudila, da bi takrat še kaj zlikala, pa je gospa rekla, da ne, ker ona rada lika (sem do takrat mislila, da sem edina, hehe), tako da sem praktično res samo tam sedela, gledala tv in to je bilo to…
občasno sem ju popazila še za kak vikend dopoldan ali smo šli malo ven.
ta par je imel 3 občasne varuške, ker staršev nista hotela obremenjevat, dve so našli prek ŠS, eno prek sezama in še danes pravita, da sta imela z nami veliko srečo in sta bila res zadovoljna.
moje mnenje je, da ni potrebno veliko “uvajanja”, če jih bo pazila samo zvečer, ko bodo spali, je pa to vajina odločitev.
srečno in prijeten “oddih” vama želim, metka ;-)))
Kot varuška sem v času študija delala pri isti družini vseh pet let. Dvakrat sem prišla k njim na obisk, pogovor in igranje,
v tretje sem ostala z 3 in 7 letnikom, polovico dneva ali zvečer.
Nam ni preostalo nič drugega, :-)), kot da se navadimo drug na drugega in uspevalo nam je lepo vrsto let.
Sedaj imam na srečo babi servis,
da bi varstvo zaupala tujki, pa sploh ne vem če bi si upala. Madonca sem čudna, vem…