Najdi forum

varnost

Kako je poskrbljeno za varnost sredstev tistih, ki so zavarovani?
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

varnost sredstev zavarovancev se zagotovi preko stroge organizacijske politike in notranjih kontrol zavarovalnice. Zavarovalnice v Sloveniji delujejo pod strogim nadzorom regulatorja, to je Agencije za zavarovalni nadzor, ki nadzira poslovanje v zavarovalnicah. Hkrati s tem morajo zavarovalnice delovati v skladu z Zakonom o zavarovalništvu, ki strogo ločuje premoženje zavarovalcev po sklenjenih policah. Tako na primer do stečaja ali kakršne koli druge oblike zaprtja zavarovalnice ne more priti, če za to premoženje in varnost polic ni poskrbljeno.
Zelo pomemben kazalec uspešnega poslovanja zavarovalnice, predvsem za zavarovance, je kapitalska ustreznost zavarovalnice. Tako je presežek razpoložljivega kapitala zavarovalnice KD Življenje v mesecu juniju 2012 znašal 66 odstotkov nad zahtevanim minimalnim kapitalom, kar pomeni, da so sredstva naših zavarovancev zelo varna.

Lep vikend,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close