VARNO PLAVANJE
Pozdravljene!
Ali ve katera za bazen v Sloveniji, ki bi ne bil čiščen s klorom, ki po zdravnikovih nasvetih negativno vpliva (vdihavanje, preko kože) na plod? Naj bi obstajali še trije načini čiščenje vode: z ultravijoličnimi žarki, elektrolizo in z ozonom.
Sicer pa tako ali drugače uživajte v poletju!
Polona
Klor je cist povsod, tut v vodi ki proitece iz pipe… sej necem bit nesramna, a se pol tut tusiras ne? Problem pri bazenih so druge necistoce, katere nastajajo zaradi pomankanja klora in ph minusa in se cesa drugega…. jst se s klorom ne bi tolk obremenjevala, lahk pa za info povem se to, da klor izhlapi v 1 uri iz vode. Torej ce ga vlijete v bazen celo vedro in ce je bazen zunaj ga cez 1 h ne nic vec, oz ce slucajno bo bo POD zazeljeno mejo.
oprosti ampak iz izkušenj vem da klor nikakor ne izhlapi v eni uri.doma imamo bazen in seveda kloriramo drugače je voda umazana klor je stalno prisoten.tudi ph dodajamo vendar v tistih mejah ki so predpisane za bazene.jaz ne vem če je za delat toliko panike okrog tega saj voda itak povsod klorirana tudi v vodovodu kako pa naj drugače vzdržujejo neoporečnost vode ,je pa res da je moj oče dolga leta delal na vodovodu in vode iz pipe ni pil nikoli ravno iz razloga da je videl kaj se tam dogaja.jaz jo tudi ne pijem a za tuširanje se mi ne zdi nič takega .meni je moj g.že od začetka svetoval kopanje v bazenu.bom pa ziher še povprašala pušenjaka kaj on misli o tem.pozdrav