Varikokela
Nekaj me zanima se vam je pomansal penis pred operacijo in po operaciji povecal? Hvala
Me nekaj zanima se je kermu zaradi varikokele pomansal penis in po operaciji povecal hvala
LP
Pri 12. letu so mi na sistematskem pregledu odkrili varikokelo na levi strani. Imel sem precejšne bolečine na otip, ampak sem mislil, da je normalno, da testis boli -.- ….. zanima me, zakaj me zdaj ne boli več. Varikokela je bila že takrat opazna na pogled in se do zdaj ni nič spremenila.
Opazil sem še, da imam levi testis obrnjen ”narobe”, ampak ne vem, kdaj se je to pojavilo.
tole skico sem našel na internetu, ki se mi zdi podobna mojemu problemu.
Vaš link
zdaj sem star 17 let, bolečin pa nimam več. zanima me, kako je možno, da me je nehalo bolet…? ali je lahko testis obrnjen zaradi varikokele?
pa zadnji dve leti sem zelo brez energije, nimam jutranjih erekcij, ki sem jih včasih imel oz. sploh nisem razpoložen za karkoli… zanima me, če je možno, da imam zaradi varikokele manj testosterona? vedno sem imel veliko energije, zdaj pa čez dan včasih sploh ne zdržim buden.
Star sem 14 let in ko stojim lahko začutim varikokelo. Boli me ne, zanima pa me če je za to potrebna operacija (nebi rad razlagal staršem o tem :D)
Hvala za odgovor lp.
Lep pozdrav vsem bi rabil konretno pomoč-morda bom dolg z pojasnilom,se že vnaprej opravičujem. Star sem 30 let,leta 2003 so mi bile v UKC Lj. vstavili 3 embolizacijske spirale zaradi varikokele,in takrat se je stvar rešila z varikokelo.
No vstavljene so bile v višine leve ledvice oz. malo višje na levi strani abdomna. Nekih posebnih težav nisem imel,kakšen krat se mi je zgodilo kot da bi me zbodlo v predelu kjer so vstaljene,o tem sem se enx pomenil tudi z urologom ampak je rekel,da to ni možno,da kakršna bolećina bi izvirala od tega. Ok,sem rekel in nisem dajal več nobene pozornosti na to. No pre 7meseci sem delal doma težja fizična opravila in dvigoval težka bremena,na kar me je usekalo pošteno na levi strani kjer so glih one stacionirane torej spirale,bolečia se je prenesla tudi simetrično na desno stran s tem da je blj izrazita na levi strani in sicer pod rernim lokom oz na mestu kjer naj bi se one nahajale.
Bolečine so bile take in sicer so še vedno,da se skoraj nesmem nič fizično naprezat ker se močno poslabšajo. Naj povem,da so me obravnavali kirurgi,kjer so izključili kakršnokoli kirurško stanje,opravil sem 2x uz abdomna,rtg,ct. Brez nobenih posebnosti,tudi prepona naj bi bila bp. nimam nobenega bruha ali kile.
Kot zanimivost naj povem da so na ct ju vidli le dve embolizacijske spirale,in ko so primerjali stari izvid ct abdona sicer na mojo zahtevo se je ugotovilo da se ene spirale ne vidi. Radiologinja mi je ta pojav pojasnilo kot da so morda v času slikanja stale ena paralelno nad drugo in zgleda kot ena a so v bistvu dve.
Ok,nevem a je to sploh možno da težave izvirajo od teh spiral in ali je možno da bi imel kakšne zaplete zaradi njiju? Se lahko pomaknejo one kam? Nevem meni vse telo govori da bi bilo nekaj narobe z temi spiralami vsaj kar se lokacije bolečin zadeva,iskreno me je strah in se bojim da se te bolečine preveč časa vlečejo kar že dodobra vpliva na mojo kvaliteto življenja in možnosti za normalno opravljanje dela.
Zdravniki pa tudi neznajo pojasniti izvora bolečin in me gledajo kot tele o omenim tele spirale,prosim za pomoč,hvala.
Mene pa samo zanima ali ima mogoče kdo podobne izkušnje kot jaz. In sicer težava z varikokelo (na otip) se mi je pojavila približno 4 leta nazaj in na operacijo čakam že 3 leta. Sedaj je že v tretji obliki – vidni obliki. Je zelo zelo opazna. Vendar nimam občutek uteženosti ali bolečin in nikoli nisem imel problemov s tem..Sedaj me pa zanima kakšne so tu posledice, saj me namreč najbolj skrbi neplodnost in če je slučajno prišlo do tega ali se plodnost zopet “stabilizira” oz. “popravi” / “izboljša” z odstranitvijo varikokele?
O plodnosti je težko govoriti kar tako na pamet, v končni fazi morata bit plodna oba, moški in ženska, o tem se razmišlja, ko par dejansko dela na zanositvi. Varikokela lahko, ni pa nujno, vpliva na tvorbo spermijev zaradi toplote, ki jo oddaja povečana količina krvi v mošnji. Ko se ta vir toplote odstrani, se spermatogeneza “obnovi”, če je sploh bila motena. Poleg tega imate tudi drugi testis, na katerem ni varikokele, kajne? No, osebnih izkušenj nimam, tako da ne vem, če vam bo moje razmišljanje kaj v pomoč…
Matjaž
Pozdravljen, imam identicno zgodbo… in sedaj tudi iste tezave, zanima me kaj so vam/ce sploh kaj ugotovili? Hvala za odgovor, lp
Spoštovani!
Ne spada čisto sem, vendar nisem našel drugega foruma, ki bi bil odprt.
V času velikonočnih praznikov (22.4.2019) me je začel boleti spodnji del trebuha in občutil sem tudi rahlo bolečino v modih. Niti nisem vzel resno, ker se mi je to ze zgodilo, npr. ko sem nosil tesno spodnje perilo ali kaj podobnega. Bolečine so bile v prvem tednu res kondtantne in na momente sem kar težko sedel ali stal… Vmes sem bil tudi pri zdravnici, sem ji omenil in je rekla, da če se mi bo to še dogajalo, da naj pridem nazaj. Danes mineva od prvega dneva 2 meseca. Vmes nekako nisem našel časa in poguma, da grem nazaj. Tudi vmes je bilo že boljše in sem rekel, da zdaj pa res ne rabim hodit nazaj. Simptomi in znaki mojih težav so bolečine v modih, nekakšen težek občutek oz. kot da bi me nekdo prijel in vlekel?, imam tudi bolečine v spodnjem delu trebuha. Bolečine niso tako hude, bolj kot za bolečine gre za neprijetne občutke in neugodje. Trebuh me boli zelo podobno, kot da bi imel kakšne prebavne motnje. Ta teden imam namen iti nazaj… Malo me je strah, ker vidim, da nekateri pišejo, da jim sploh ne odkrijejo kaj jim je in da dejansko “živijo z bolečinami”. Hvala vam za odgovore in razpravo.
Forum je zaprt za komentiranje.