Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Varikokela

Varikokela

Ali imate izkušnje z to vrsto neplodnosti? Pri možu je bilo ugotovljeno, da ima na testitisih veno povečano in bo najbrž moral na operacijo.
Ker pa jaz nisem bila zraven pri zdravniku, pa ne vem prav dosti kaj mu je rekel, mož je bil pa čist v šoku in ni vedel kaj naj mi pove…
Torej, kaj naju čaka in ali je po operaciji vse dobro?

Kar naj se pomiri in naj korajžno gre.

Moj mož je bil operiran in je k sreči operacija pomagala. Operirajo pa samo tiste, pri katerih pričakujejo izboljšanje. če so mu predlagali operacije je to dober podatek.

Pri mojem možu je bil izvid spremiograma popolna NULA. Po operaciji pa dovolj dobro, da smo lahko poskusili z IVF ICSI. In je uspelo že v drugem poskusu.
Operirali so ga z epiduralno anastezijo, tako da je bil ves čas operacije buden in se je lahko pogovarjal z osebjem, ter stresal neumnosti :))))
5 dni je bil še v bolnišnici – saj bi ga spustili že prej, ampak “kakice” ni hotelo biti. Res je, da ga je prve dva dni po operaciji kar bolelo, vendar pomagajo s sredstvi proti bolečinam. Priznam, da je mene bolj bolelo kot njega in sem jaz jokala namesto njega.
V dveh dneh je bil na nogah, tretji dan sva pa že pila kavo spodaj v bifeju.
Operirali so ga na urološkem oddelku KC – ime operaterja sem pozabila.

Po operaciji je bil še 6 tednov v bolniški, ker je to le rana, ki potrebuje toliko časa za celjenje.

Kaj naj rečem drugega, kot le to, da naj pogumno počaka poziv za “pucanje fergazerjev”. In s seboj naj vzame pižamo!!!! :))

Srečno in če te še kaj zanima, vprašaj!

Nataša

PS: Z iskalnikom boš pa tudi našla kar precej informacij o varikokeli. Na forumu se je o tem že veliko pisalo. Opisane so raznorazne izkušnje….

Zopet jaz!

Žal, tudi z varikokelo imam izkušnje – pravzaprav mož.

To je krčna žila, ki se praviloma pojavi ob levem modniku in povzroča motnje v rasti mod. Pretok krvi je preslab, da bi dovolj ohlajal moda, zato so semenčeca deformirana in jih je manj (ali nič).

Pred leti je bila ta operacija “modna muha” in so operirli vsakega, ki je imel kakorkoli izraženo varikokelo, vendar operacije velikokrat niso prinesle želenega uspeha oz. so s seboj prinesle razne nevšečnosti, kot je zadrževanje vode v modih in podobno.

Manjšo težavo (če ima mož vsaj nekaj spermijev v izlivu) sedaj rešujejo z ICSI metodo, operacija pa je še vedno smiselna v primeru, kot ga navaja NatašaH.

Različni zdravniki imajo različna mnenja okoli tega. Na GK so nama svetovali operacijo in istočasno sva dobila sugestijo, da uspeh ni zagotovljen; dr. Reš pa pravi: Ne diraj lava dok spava.

Midva se za operacijo nisva odločila. Morebitne nevšečnosti, ki bi lahko z peracijo sledile, so naju zaustavile, prav tako negotova napoved rezultata samega posega.

V vsakem primeru naj se tvoj mož potolaži, ker to še ni najhuje, kar se mu je lahko zgodilo. Kljub temu bosta v nekem dostojnem času prišla do ljubljenih otrok. V to morata verjeti in delati na tem. Pa četudi s pomočjo zdravnikov in po daljši poti. Ko dosežeš cilj, se rane na duši pocelijo.

Jaz v to verjamem!!

Vso srečo! Maksi

Nama je rekel ginekoloh na GK v LJ, da to ni nič takega, da je operacija pač hitra in, da je potem dobro… Tako kot je on rekel, je bilo slišati oh, saj to ni pa nič takega.
Sedaj, ko pa malo več bereva o tem, naju je pa že pošteno strah….
No , naj povem, da midva imava eno hčerko, ki je stara 5 let, vendar pa že 3 leta ne morem spet zanositi. In sem bila prepričana, da je z menoj kaj narobe. Hodila k svojem ginekologu, ki mi je vedno ugotovil ovulacijo in vse je bilo O.K.
Potem pa je rekel, ko se bova odločila iti naprej na preiskave, naj gre mož najprej na spermiogram in je šel. In takoj so ugotovili varikokelo. Sedaj mora iti še enkrat na spremiogram potem bomo pa videli kako naprej.
In mož sploh ne ve, kdaj se mu je to zgodilo. Pravi, da ga enkrat zelo bolelo in mu je šla kri ven….

New Report

Close