Varikokela
Mojemu možu so operirali varikokelo. To je nekaj podobnega, kot krčne žile na semenovodih. Kje in zakaj so jih tebi ugotovili?
Prerežejo, očistijo “strdke”, nekaj časa boli, potem je dobro.
Izvid semenske tekočine pred operacijo je bil 0, po operaciji dovolj dobro, da imamo hčerkico iz IVF-ICSI.
Ni rečeno, da je pri tebi isto. Če boš dal semensko tekočino na pregled, ti bo bolj jasno, ali vpiva na plodnost ali ne.
Srečno!
Nataša
Najprvo hvala za odgovor!
Varikokelo so odkrili zaradi bolečin, ki sem jih občutil v levem testisu ter ne v postopku ugotavljanja vzrokov neplodnosti.
Zanima me ob tem še sledeče: koliko časa traja kirurški poseg, koliko dni si hospitaliziran ter koliko časa je na takšen poseg potrebno čakati? Hvala.
Mojemu možu so ravnotako operirali varikokelo .Imel je bolečine v modih,ki so se širile v dimlje in ledveni predel.
Ker ima zelo slabo kvaliteto semena,se je odločil za operacijo v upanju,da se bo izboljšalo in da bodo tudi bolečine izginile.Res je bil rezultat,kot smo pričakovali,bolečine so popolnoma izginile,pa tudi seme se je za spoznanje izboljšalo.
Na poseg je čakal približno dober mesec.Operacijo lahko naredijo v splošni anesteziji ali spinalnem bloku (anestezija od pasu navzdol s pomočjo anestetika v hrbtenico),to je odvisno pač od ustanove in anesteziologa za kaj se odloči.Rez naredijo v predelu med domljami proti ledvici .Moj mož bolečin skoraj da ni imel.Poseg traja slabo uro in po treh dneh lahko greš domov.
Če te še kaj zanima kar vprašaj.Ne bi bilo slabo,kot je že omenila Nataša,da bi ti naredili tudi spermiogram,pravzaprav bi to moral svetovati že tvoj urolog…
Srečno.
katja