varicoccoela
Pozdravljeni!
Verjetno bo forum kar pravšnji.
Na kratko: Star sem pribljižno 30. Pred cca 6-imi leti sem bil operiran za varococcoelo (levostransko). (Čez kako leto tudi za hemeride) Sedaj se mi je variccocoela ponovila, v predelu skrotuma me boli-peče. Naročen sem pri urologu. Nekoliko pomagajo tesne spodnjice ali pas (suspenzor ali nekaj takega)
Tisto, kar me skrbi, so mlahave erekcije že cca 6 mesecev. Dostikrat s kondomom nisem sposoben penetracije. Trenutno hodim z nekim dekletom (devica) in dvomim, da bom predrl himen. Verjetno je tu zraven tudi psihološki dejavnik, a pri prejšnjih odnosih sem bil z izkušeno žensko, pa dostikrat ni bilo dosti bolje.
Kaj menite. je vzrok mlahavih erekcij morda lahko razširjen venski pletež ali prihajam v obdobje, ko je pri nekaterih moških to že normalno.
Hvala za vaše odgovore.
Spotovani!
Glede na vaš opis gre za razširjene vene v modniku – varicocoelae. Razširjene vene nimajo pomembne vloge pri sami erekcije, vsekakor pa strah pred bolečinami oz. nelagodnimi občutki lahko sam po sebi vpliva in zmanjšuje uspešnost erekcije.
Veliko moških ima občasne motnje erekcije, ki pa so večinoma psihogeno pogojene. V vašem primeru je na prvem mestu pregled pri urologu, ki bo odpravljal fizične vzroke vaših težav.
Pozdrav!
Edvard Pirnat, dr.med. – spec. za bolezni ščitnice