Varčne žarnice
vsaka elektro trgovina jih ima, bodi pozorna le, da ne boš kupovala premočne, najbolje da neseš staro žarnico in ti le to nadomestijo z varčno in pazi na barvo svetlobe, rumena mora biti, ker je ta najbolj zdrava za oči, mislim da je oznaka 827, če se ne motim…dobi strokovnjaka, ki ti bo vse razložil in prodal. Šparovne daš lahko povsod kjer luč gori dalj časa, ker je to smisel teh žarnic, na hodnikih kjer le prižigamo in takoj ugašamo se šparovne žarnice ne dajo, ker se takoj “znucajo”, zaradi nenehnega prižiganja in ugašanja, tja daj navadne čim manj watne.
Pozdravljeni!
Varčne zarnice so res varčne ,to trdim iz izkušenj ,kako katere pa ne vem ,te ko jaz uporabljam ,garaniram da so varčne in še drugo funkcijo imajo. Če ste kadilec in kadite v zaprih prostorih je ta žarnica resitev zakajenih prostorov. Ker redno spremljam električni števec že dve leti in eno leto že uporabljam eon varčne žarnice se mi po stanju števca pozna da porabi manj elektike kot pa prej navadne žarnice. In kaj je še bolj pomembno, ker sem pač kadilec in kadim v zaprtem prostoru je ta žarnica namenjena tudi uničevanju cigaretnega dima, ker uniči dim in zrak očisti neprijetnih vonjav v prostoru.Če koga kaj bolj interesira mi naj pošlje naslov na e-mail in poslal mu bom bolj večjo razlago kaj vse se dogaja z uporabo te varčne žarnice.Moj naslov je : [email protected]
LP
Sem poiskala kar sama, če znaš nemško:
Gesamtenergiebilanz [Bearbeiten]Dass Energiesparlampen in der Herstellung aufgrund ihres aufwändigeren Aufbaus mehr Energie verbrauchen als Glühlampen, wirkt sich nicht negativ auf ihre Gesamtenergiebilanz aus. Tatsächlich benötigt man für die Herstellung etwa zehnmal mehr Energie als für eine Glühlampe, allerdings ist die Lebenserwartung um etwa den gleichen Faktor höher als die von Glühlampen. Die Energie zur Herstellung einer Glühlampe macht in der Gesamtenergiebilanz – also die Summe der von Produktion und Betrieb verbrauchten Energie – lediglich 1 % aus, kann also vernachlässigt werden. Bei einer Energiesparlampe liegt dieser Wert bei 5 bis 10 %.[30] So verbraucht eine konventionelle Glühlampe mit 60 W in ihrer Gesamtenergiebilanz rund 60,2 kWh. Eine Energiesparlampe hat in der selben Zeit einen Energieverbrauch von lediglich 13,3 kWh, also 80 Prozent weniger.[2]