Najdi forum

Varčne žarnice

Mi lahko kdo pove kje lahko kupim varčne žarnice za nočne svetilke, to mislim tiste majhne, ko jih imamo v spalnicah ob posteljah, ali pa otroci ob posteljah.
Hvala

Jaz sem žarnice kupila v Merkurju v Supernovi v LJ.
Ne vem, če so čisto ta najmanjše, so pa take, da imajo noter nekakšno špiralo, da torej žarnica ne štrli ven iz lučke oz. senčnika. V delovno lučko gre fajn.

vsaka elektro trgovina jih ima, bodi pozorna le, da ne boš kupovala premočne, najbolje da neseš staro žarnico in ti le to nadomestijo z varčno in pazi na barvo svetlobe, rumena mora biti, ker je ta najbolj zdrava za oči, mislim da je oznaka 827, če se ne motim…dobi strokovnjaka, ki ti bo vse razložil in prodal. Šparovne daš lahko povsod kjer luč gori dalj časa, ker je to smisel teh žarnic, na hodnikih kjer le prižigamo in takoj ugašamo se šparovne žarnice ne dajo, ker se takoj “znucajo”, zaradi nenehnega prižiganja in ugašanja, tja daj navadne čim manj watne.

Tudi jaz kupila v merkurju

Tudi jaz, sem jih, kupila v merkurju.

Se dobijo tudi take, ki so vgrajene v ohišje, recimo nad pulti ali v omaricah?

Pozdravljeni!

Varčne zarnice so res varčne ,to trdim iz izkušenj ,kako katere pa ne vem ,te ko jaz uporabljam ,garaniram da so varčne in še drugo funkcijo imajo. Če ste kadilec in kadite v zaprih prostorih je ta žarnica resitev zakajenih prostorov. Ker redno spremljam električni števec že dve leti in eno leto že uporabljam eon varčne žarnice se mi po stanju števca pozna da porabi manj elektike kot pa prej navadne žarnice. In kaj je še bolj pomembno, ker sem pač kadilec in kadim v zaprtem prostoru je ta žarnica namenjena tudi uničevanju cigaretnega dima, ker uniči dim in zrak očisti neprijetnih vonjav v prostoru.Če koga kaj bolj interesira mi naj pošlje naslov na e-mail in poslal mu bom bolj večjo razlago kaj vse se dogaja z uporabo te varčne žarnice.Moj naslov je : [email protected]

LP

za vse ekološko zavedne : za proizvodnjo varčne žarnice se porabi več energije kot jo le ta prihrani v svoji življenski dobi…

Eh, za relevantno primerjavo bi seveda potrebovali tudi podatek, koliko energije se porabi za izdelavo navadne žarnice, ne? Pa prištej še stroške embalaže, prevoza in odlaganja.

Vse to je upoštevano…

Daj kak link oziroma konkretne podatke.

Ma kakšne varčne žarnice?? Zdej maš pa res tolk veliko izbiro LED žarnic da mi ni jasno kako sploh še kdo kupuje kaj drugega…
Jaz bom opremil celo bajto izključno z LED žarnicami. Res da je draga investicija ampak poraba je potem zanemarljiva in še ugašat ti ni treba vseh luči ponoči

Sem poiskala kar sama, če znaš nemško:

Gesamtenergiebilanz [Bearbeiten]Dass Energiesparlampen in der Herstellung aufgrund ihres aufwändigeren Aufbaus mehr Energie verbrauchen als Glühlampen, wirkt sich nicht negativ auf ihre Gesamtenergiebilanz aus. Tatsächlich benötigt man für die Herstellung etwa zehnmal mehr Energie als für eine Glühlampe, allerdings ist die Lebenserwartung um etwa den gleichen Faktor höher als die von Glühlampen. Die Energie zur Herstellung einer Glühlampe macht in der Gesamtenergiebilanz – also die Summe der von Produktion und Betrieb verbrauchten Energie – lediglich 1 % aus, kann also vernachlässigt werden. Bei einer Energiesparlampe liegt dieser Wert bei 5 bis 10 %.[30] So verbraucht eine konventionelle Glühlampe mit 60 W in ihrer Gesamtenergiebilanz rund 60,2 kWh. Eine Energiesparlampe hat in der selben Zeit einen Energieverbrauch von lediglich 13,3 kWh, also 80 Prozent weniger.[2]

bravo metulka!
ker ti tak detektivka-pred časom je bil objavljen en nemški test varčnih žarnic, ker se je izkazalo da le redke dejansko varčujejo energijo-in, še huje-baje da so celo nekatere tistih boljših znamk lahko zelo slabe

Bral sem neko kitajsko analizo, vendar tukaj ne prime kitajskih črk, pa ne morem prilepiti…

No, itak za skoraj vsako trditev najdeš protitrditev. Jaz uporabljam neke žarnice, ki se ne segrevajo, in pri njih mi je bolj kot morebitni prihranek energije pomembno to, da se otroka ne moreta opeči z namizno lučko.

Lahko pa seveda otroke naučiš, da nima smisla prijemati vročih žarnic…boš kar precej prihranila.

Ja, itak. Učim ju tudi, da ni fajn padati s kolesa, pa imata vseeno čelado. Pač ena možnost manj za neprijetne zaplete in res ne vem, zakaj je ne bi izkoristila (aja, mimogrede, te žarnice so seveda tudi varčne oziroma naj bi bile).

Kupite varčno žarnico in se prepričajte da res deluje. Lahko jo naročite na Tel: 040 847 881. Pošljemo po pošti in plačate po povzetju. V kolikor v enem tednu nebi bili zadovolnji jo lahko vrnete in vam tudi vrnemo kupnino.

Da ne bi slučajno kdo preko njega kaj jemal…

New Report

Close