Najdi forum

varčevanje za otroka

Odločila sva se, da bova otr. dodatek neposredno nemenila otrokoma. Tako sva za starejšo hči (2 leti) odprla rentno varčevanje pri NLB. Ugotavljava, da to ni ravno najbolj pametna naložba. Prosim, vaše inf., koko najbolj pametno naložiti tistih 5.000, da bo mogoče otrok res kaj imel od tega. Zdaj imava 6m starega sina, pa se ne morava odločiti (banke, zavarovalnice, skladi….), kakšen način varčevanja naj izbereva.

Lep pozdrav,

sicer nisem ekonomistka al pa kak pomemben financer,samo men se zdi da se še vedno najboljš splača varčevat, da od plače odšteješ pač kolikor lahko(naprimer od vsake plače 5.000SIT) in položiš na račun od mulčka.Pol pa mal handlaš z vezanimi vlogami in tako dalje.
Mal si je za zračunat, če so razna zavazovanja res bolj ugodna, a je to samo potuha,ker ljudje ne znamo biti dosledni in disciplinirani,da bi varčevali sami. Pa lep dan še naprej,

Mojca

VZAJEMNI SKLADI, npr. Galileo od KD

Fondpolica pri Slovenici ali katerokoli zavarovanje, v kombinaciji z vzajemnimi skladi. Priporočam, ker sem se sama tako odločila. Mogoče najprej pokliči domov agenta (od Zavarovalnice Triglav nas telefonsko morijo po 1x na mesec), še prej pa si morda oglej internetno stran od Slovenice pol pa desno spodaj klikni Fondpolica.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

se ta stran za zacetnike:

Absolutno sem za sklade, vendar ne slovesnke temveč pod okriljem zavarovalnice Generali (ko bomo v EU, bo vprašanje kako bo z našimi).
Mi doma smo vsi vključeni v ta sistem – za hčerko vplačujeva mesečno cca 5.000 in sicer za 24 let – tako da bo (pod pogojem, ko doštudira) imela kar nekaj – po izračunu oz. današnjih stopnjah rasti in inflaciji cca. 8 mio, kar se mi zdi super.
Tudi sama dva delava enako, vendar malce več mesečno a za dobo 10 in 15 let (da bo nekaj za penzijo).
Mi imamo super agenta ki nam dela vsa zavarovanja tudi tega s skladi, kjer si tudi življensko zavarovan (ne nezgodno) in je fantastičen. Če rabiš telefon ali nasvet, sporoči.

Uspešno varčevanje

Mene pa zanima kakšni skladi pod Generali so to. Sicer sem seznanjena s slovenskimi (Galileo, Bond, M Komb, …) , me pa bolj zanimajo tuji. Kje se dobi pristopna izjava in kako se skladi imenujejo.
Hvala
Saša

Mi smo sinčku pri mesecu odprli varčevanje pri SLOVENICI- varčuje se do leta in potem dobi full keša:-)Lahko pa denar dvigneš tudi prej. Za zdaj mu polagamo 12000sit na mesec, potem bomo manj, ker drugače bomo bankrotirali. Smo se dobro pozanimali, tako da naj ne bi bilo rizično oz. da nebi za+man nalagali.

Jaz mislim, da je trenutno največji ( dolgoročni) donos na skladih KD – galileo, rastko,…
Banke tako in tako naš denar obračajo tam kjer ga tudi skladi in živijo od donosov, nam pa dajo majhen delež tega, kot obresti,…

CvetkaJ

Prosim sporoči mi telefon agenta na mail.
Hvala in lep pozdrav!

Triglav – naložbeno varčevanje!!

Prosim sporoči še meni telefon,na mail.
Hvala

nina šurbek fošnarič

prosim tudi meni na [email protected] najlepša hvala

Mi pa varčujemo pri GRAWE.
vsak mesec 30 evrov in po 22. letih dobi sine skoraj 14.000 evrov. Sem pa sama tam življensko zavarovana, tako da v primeru, da se mi kaj zgodi je za otroka nekaj denarja pripravljenega (8.000 evrov).
Lahko pa zavarovanje prekineš že prej, npr.: po 11. letih dobi cca. 7.000 evrov. Lahko tudi varčevanje daš v mirovanje (za eno leto). In v primeru, da potrebuješ garancijo za kakšen kredit, je ta polica tudi garancija za zavarovanje kredita.

Mi morda lahko napišete kakšno tel štv ali naslov kje ste zavarovani na email [email protected],najlepša hvala

Pokliči me na 041/246-162.Delam za KD Investments in Slovenico(fondpolica).

>Avtor: Petra*
>Datum: 27-02-04 12:06

>Mi pa varčujemo pri GRAWE.
>vsak mesec 30 evrov in po 22. letih dobi sine skoraj 14.000 evrov

Približni izračun da 5% letno obrestno mero v EUR. Kar dobro, vendar nič pretresljivega za tako dolgo dobo.

LPL

Obrni se na

Sandi Čatar
mobitel: 031-354-642

in ti bo natančno vse razložil kako in kaj; njenu same pohvale, mi imamo vse kompletno zavarovano pri njemu (Generali) zdaj pa smo še “varčevalci”

Lepo nalagajte svoje denarce.

Poskusi tudi pri zavarovalnici Merkur, ni slaba in tudi pri izplačilih privarčevanih vsot so zelo ažurni. Je pa to avstrijska zavarovalnica, ki ima sedež za Slovenijo v LJ, poslovalnice pa tudi v drugih krajih po Sloveniji.

Naj ti naredijo pri vseh variantah informativne izračune in pogoje izplačila privarčevanega denarja ter donose. Pa ne pozabi na varnost naloženega denarja.

LP

New Report

Close