Najdi forum

Pozdravljeni!

Sem zgrožena,ker mi je poročena prijateljica včeraj povedala,da že nekaj časa vara svojega moža.
On ni najbolj super,tako slab pa spet ne,da bi morala ga varati.Veste kaj mu je naredila prejšnji konec tedna?Nalašč sta se tako skregala,da je pobrala kovćke za dva dni in jo jadrno popihala ljubimcu v objem za vikend.On misli,da je bila pri meni.Mož ne ve,kje je bila,preverjal pa tudi ni,ker je bil preponosen,da bi se pozanimal vsaj zato.Ima dva otroka,ki sta najstnika,tako,da že poskrbita zase.
Zdaj pravi,da se bo sigurno ločila,samo čaka na pravi trenutek in prepričanje ali je ta ta pravi.Če ni,še bo počakala na naslednjega,ker se je moža naveličala po 18 letih.Ali dela prav ne vem in se nočem v to vmešavati.Svetovati pa tudi nimam kaj.Da se le ne bo prehitro odločila za kaj novega,ker mož ni tako slab,sajne pije,je ne pretepa.Le premalo je do nje pozoren in ona to pogreša,ker on vidi samo delo pri hiši in delavnici.

LP od Tilly %&#!

Takim ljudem vedno rečem: “Spoštujte 11. božjo zapoved in lepo vam bo.”

LP, Amedea

Omnia mea mecum porto.

Draga Tilly,

vest človeka (ali modrost srca, če hočete) pozna odgovor na vprašanje, ali vaša prijateljica dela prav. Vso pravico seveda imate, da se v njeno zgodbo ne vmešavate in jo pustite, da jo sama zaplete (razplete). Lahko pa se odločite in ji tudi poveste svoje mnenje, a najprej morate sami razščistiti, kakšen je vaš odnos do tega.

Danes je varanje tako razširjeno, da se nekaterim zdi že kar sprejemljivo in “nič takega”. Vse preveč smo ujeti v vzorce o romantični ljubezni in o tem, da nas bo drugi človek osrečil (če pa se ga prej naveličamo, gremo k drugemu, tretjemu, četrtemu …). Tukaj v resnici ni prostora za pravo ljubezen in osebno rast, so le egoizem, močna čustva in spolna privlačnost. A vsak človek osebno raste in se razvija po svoje, vsekakor pa velja, da tisto, kar sejemo, bomo nekoč želi (na vzhodu pravijo temu karma).

Lep dan želim vsem!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

Rekla bi ti, da se ne mešaj v to, ker ni tvoja stvar, ampak si ne moreš kaj, ker te je prijateljica sama vmešala. Ker te to teži, ji tega drugič ne dovoli. Reci, naj se zgovarja na kar hoče, samo ne na tebe, ker ne boš mogla lagati, če te bo mož slučajno preverjal. In tudi skrivati se ne moreš, kaj če se z njenim možem nekje ( kjerkoli, na tržnici na primer) srečata.
Potem ne boš več vpletena in ti bo lažje.
Vsekakor pa je to lepa priložost, da razmislimo o svojem zakonu in o lastni in moževi zvestobi, a ne?

Tudi jaz mislim, da bi bilo boljše, da se ne vmešavaš, ampak da ji tudi prijateljsko poveš, da se ti ne zdi prav, da to dela in da naj se naslednjič zgovori na kaj drugega.

To, da bo iskala drugega in da bo odšla, ko bo našla drugega … kako podlo od človeka! Mož je torej dober – v skrajnem primeru … za kozlat!

Povej ji, da če te bo kdaj njen mož kaj vprašal, boš povedala po pravici, da ona ni bila pri tebi. V ostalo se ne mešaj.

se popolnoma strinjam s petro! če te moti, da se je zgovorila, da je pri tebi ji to tudi povej. Če te vpraša za mnenje o nastali situaciji ji povej kaj si misliš. Prijatelji morajo biti iskreni med sabo, čeprav včasih to boli.
Z ostalimi stvarmi se ne obremenjuj, ker to ni “tvoja situacija” niti tvoje življenje – vsak pač dela po svoji vesti, in ravna kot se mu zdi primerno.

…mimogrede, ker sem že omenila v postu:

11. božja zapoved pravi: “NE vtikaj se v tuje zadeve.” :))))

LP, Amedea

Omnia mea mecum porto.

Vsak dela po svojem srcu in pameti. Enim ni pomoči.

Andi

Ko se oseba odloči prevarati partnerja to pomeni, da nekaj v vezi ne štima, tako je mene zmotil tisti tvoj stavek : ” Le premalo je do nje pozoren !!!!!” Velikokrat je to zadosten razlog za varanje, česar sicer ne odobravam a, če se partnerja v vezi ne moreta odkrito pogovoriti o vsaki malenkosti, ki zbode v oči kateregakoli partnerja, jo razumem da se je zatekla k drugi rešitvi.

Bistvo zdrave veze dveh oseb je v komunikaciji!

Ko slisim izjave zensk,saj njen moski je dober,ne pije,nje ne pretepa.Ja super,lahko se pocuti srecno.Mar je to vse?mislim,da bi bilo dobro vprasanje nate?Zakaj ,ta prijateljica se vede tako?kaj njo je pripeljalo k temu?Zakaj?to je vprasanje,ker vedno zato obstaja vzrok.

Ves ti na zunaj ne mores sodit,kaksen je on do nje,ali kaksno je partnerstvo med njima?na zunaj vcasih izgleda vse lepo.Zakaj se toliko ljudi samomor,ce pa njim ni bilo videt,da so nesrecni,zalostni.

Hocem ti povedat,da nikoli ne mores videt v duso cloveka kaj se v njem dogaja?Se manj pa sodit?koliko ljudi gre narazen,ko pa so vsi drugi mislili,kaksen super par so bili?
Jaz bi bila previdna o presojanju cloveka!In ce si njena prijateljica,jo povprasaj,kaj njo je privedlo k temu,ter njej povej,kaj ti mislis,kaj je tvoje mnenje!Ne rabis bit njenega mnenja,samo lahko pa njej stojis ob strani z tem ,da si njena prijateljica.Vprasanje je seveda,je res tvoja prijateljica ali ti njena?

Ampak se it sodnika,kaj je dobro,kaj slabo?mislim,da to ni tvoja dolznost,se manj pa pravica.To je njeno zivljenje,za kar ona nosi odgovornost ,ampak ne ti!Ce si prijateljica bodi prijateljica,naloga prijateljice je ta,dopustit cloveku bit to kar je.Zate kot prijateljico naj bo vazno,kaksen odnos ima ona do tebe,za vajin odnos!
Samo to je vazno,cloveka lahko sodis samo po tem,kaksen je do tebe!

Drugo pa ni tvoj problem,saj je odrasla oseba,ze ve kaj dela,ce pa ne,je ona ta,ki mora z temi posledicami njenega ravnanja zivet,ampak ne ti!

Prav lepo napisan post , razsoden !

Prosi jo, če nebi govorila, da hodi k tebi, ker to enostavno ni fer. Prijatelji niso za alibi, temveč za iskren odnos. Sicer pa isto kot tanja mislim.

Prijatelji so za alibi, med drugim.

Se pridružujem Petri.

So, samo s takšnimi forami se samo zapleta. Mnenja sem, da drago plačamo, če imamo koga za norca, zato bi pomagala prijateljici razmisliti, kako urediti stvari na fair-play način. Mogoče izhajam iz sebe, ko se je moja prijateljica tako zmišljevala, da sem od drugih slišala, kako samo z mano hodi še naokoli in da njene otroke le jaz varujem, jaz pa nič vedela.Po ločitvi se je tako lagala še staršem, ki so ji čuvali otroke. Mogoče se še tako laže, samo meni je neprijetno. Za manjše alibije oz .pomembne pa sploh ni problem.

New Report

Close