Varanje
S fantom sva skupaj 2 leti in pol. Dve leti sva imela takorekoč zvezo na daljavo, z mojim prihodom na študij v Ljubljano pa živiva v neposredni bližini. Po parih mesecih najine zveze mi je v telefonskem klicu povedat, da me je prevaral, vmes je bil alkohol, uglaunem hotel je konec. Stvari so se pomirile, mislila sem, da imam ob sebi princa na belem konju. Nisem pa mu povsem oprostila kar je bila največja napaka.
Z mojim študijem v Ljubljani sem mislila, da se bova bolj zbližala, hodila skupaj na kosila, se učila in se imela preprosto super tako kot usi mladi pari. Situacija je bila popolnoma drugačna. Sem in tja kakšno sporočilce, kosilo enkrat na teden in to je to. Ko stvar pogledam danes od daleč ne vem kako sem šla sama skozi tako obdobje spoznavanje novega ” sveta”.
Sem človek, ki z veseljem spoznava nove ljudi. Spoznala sem fanta s katerim sva se ogromno pogovarjala, dopisovala, itd. Vse na ravni prijateljstva, dokler se niso začele stvari začele odvijati v napačno smer. Ta fant se je zaljubil vame, poklanjal komplimente, vsaki ženski pa godijo lepe besede in pohvale. Bil je samo poljub, dva…nič več in malo alkohola, da se sedaj počutim sila slabo. Moj fant je za vse skupaj zvedel sledila pa je prava nočna mora.
Noči jokanja, odrekanja hrani, premišljevanje kaj sem naredila, da sem se maščevala nekomu, ki mi pomeni vse. Boli njega, boli mene. Kje je prava komunikacija, kje so iskreni pogledi, kje je vsa ljubezen? Ni je. Na lastni koži sem občutila kako je biti prevaran pa sem sama naredila isto; varala. Le kaj mi je bilo? Povedala sem mu, da sem pogrešala samo, da mi kdaj pove koliko mu pomenim ( ne potrebujem prav nobene materialne stvari) , vendar sedaj čakati te besede bi bilo nesmiselno. Trudila se bom zanj, pa čeprav do zanjega delčka sebe, vem pa, da bo pot trnova.
Vem, da sem ravnala skrajno grdo, kaj lahko naredim?
Lp
Ne razumem zakaj se ti sekiraš in odpovduješ hrani, ne spiš itd… če te je on prvi varal? Misliš, da se je on tako sekiral za to? IN to, da mu nisi popolnoma oprostila za prevaro je povsem normalno, ne pa napaka! Kje ti živiš da tako čudno razmišljaš?
In še to, če fantu ni do veze s teboj, ne rini čez zid, mu pač ni pa če se še nevem koliko trudiš.
Že to je čudno da se tak malo vidita, čeprav živita v istem kraju… se ti ne zdi? ne vem no, ne rini čez zid, če mu ni do tebe.
5ANJA555
Ne bodi no neumna in se ne sekiraj za nekaj , kar je že mimo. V vajinem odnosu pa tako ali tako nič ne štima. Probaj se vživeti v Ljubljano in njene prednosti. Ta tvoj fant, pa je že itak preteklost. Prej se boš pobrala in sprijaznila , prej boš zaživela. Ne rečem, da je slab, ampak, mislim , da ni več kemije med vama. Pober se in živi , ŽIVI !!! Srečno !
Sem človek, ki si vse vzame preveč k srcu. Vedno hočem, da so drugi srečni in zadovoljni čeprav sama trpim. Vem, da ravnam narobe.
Po skoraj 3 letih zveze mi je v tem trenutku sila težko končati zvezo v katero sem ogromno vlagala in se trudila zanjo. V mojih očeh je in bo vedno super fant in po glavi mi samo roji, da ne bom mogla brez njega, on je najbolši, najlepši itd.
Začaran krog 🙁
Draga anja555!
Sprašujete, kaj storiti po tem, ko ste fanta prevarali. Pravite, da vas je pred časom tudi on prevaral, a ste mu odpustili. Občutek imam, da imate precej nizko samopodobo, da prevzemate nase vso odgovornost za vajin partnerski odnos, da ste partnerju pravzaprav predani, a z obratne, njegove strani pa nimam občutka, da bi se zelo angažiral za vajino zvezo. In morda je prav to pomanjkanje pozornosti, naklonjenosti, topline, občudovanja… z njegove strani doprineslo k temu, da ste to iskali pri drugem. In glede na to, da si s fantom še nista ustvarila družine, morda s tem niste naredili prehude škode. Bi pa bilo za pretehtati, ali se je še vredno toliko truditi zanj oz. za vajino zvezo… Verjamem, da ste po skoraj 3 letih zveze nanj močno navezani. A, če je razlog za vztrajanje v zvezi to, da ste vanjo vložili že 3 leta truda, potem to ni dovolj dober razlog. Če se izkaže, da neka odločitev ni bila prava, potem jo je boljše opustiti, ne glede na to, koliko smo v ta namen že vložili. Morda ga tudi nočete kar tako izpustiti in izgubiti, ker ga dojemate kot najboljšega in najlepšega. Zavedajte se, da vam njegova lepota še ne bo prinesla sreče. Lahko pa najdete srečo v odnosu z nekom, ki vas bo resnično spoštoval ter vi njega in bo vesel, da vas ima.
Ne glede na to, ali boste ostali s tem fantom ali ne, pa je pomembno, da najprej spoštujete sami sebe, da najprej postanete sami sebi vredni. Potem se lahko s fantom pogovorita, ali lahko začneta znova, ali vam lahko odpusti prevaro, kot ste jo vi njemu, tako da potem to pustita za sabo in se podata na nov začetek.
Kako je pa fant odreagiral, ko je izvedel?
Če pravite, da vedno skrbite za počutje drugih, tokrat poskrbite zase, privoščite si kaj… morda nekaj takega, kar vas sprošča in vam prinaša notranji mir. Včasih se kakšna ženska kar prebudi in zacveti, ko konča takšno razmerje, v katerem “preveč ljubi”.
Lepo pomlad vam želim,
Jana Metelko, dipl.soc.del.