varala sem in priznala …
možu. Imela sem se za pošteno, priznala sem mu svoj greh, se pokesala in obljubila, da nikdar več. Po dolgih letih pa mi je priznal, da me je v istem letu tudi on prevaral, vendar po tistem.. bil je razočaran nad mano in bla bla… ali naj mu verjamem, dragi Primož, da je bil z njo le samo enkrat, jaz mu namreč ne, ker se zdaj spominjam te “dame” in njenega obletavanja in tudi on je bil kar rad v njeni družbi .. prosim vas za komentar.
Lukrecija,
ali on tebi verjame, da si bila z nekom samo enkrat, verjetno ti najbrš ne???
To pa kar je naredil, bi se morala prej vprašati, če ti ne bo. Sedaj objokovati preteklost je popolnoma brez veze. kar je je, lahko pa še kaj izluščita iz tega kar imata.
Oba sta varala, sedaj pa začnita znova in lepo, kajti nesmiselno je obsojati kdo je bolj kriv in kdo je manj, ker bosta zamudila še to kar vama je ostalo.
Pomislita, če sta za skupaj in če je odgovor DA, začnita živeti kot par in to v vseh stavreh, tudi v odpuščanju.
primož
varal te je, te vara in te bo.ko se začne,se ne konča.lukrecija napisal:
> možu. Imela sem se za pošteno, priznala sem mu svoj greh, se
> pokesala in obljubila, da nikdar več. Po dolgih letih pa mi je
> priznal, da me je v istem letu tudi on prevaral, vendar po
> tistem.. bil je razočaran nad mano in bla bla… ali naj mu
> verjamem, dragi Primož, da je bil z njo le samo enkrat, jaz mu
> namreč ne, ker se zdaj spominjam te “dame” in njenega
> obletavanja in tudi on je bil kar rad v njeni družbi .. prosim
> vas za komentar.
Prevara, je prevara, težo ene ali druge lahko dokazujete na sodišču. Pri izgubljeni ljubezni in izgubljenem zaupanju, pa je popolnoma nesmiselno iskati, kdo je imel več razlogov in čigavo varanje je hujše. Škoda je narejena, spaševati se je potrebno, ali lahko kaj popravimo in ali lahko še kaj rešimo?
Ali lahko bolj kvalitetno skupaj živimo še naprej?
Kdor bo iskal krivdo, jo bo vedno našel. Kdor bo iskal rešitev, jo bo rpav tako našel.
Od nas pa je odvisno, akj smo se odločili iskati.
Primož
Veste Primož, zelo posplošeno pišete, od vas, kot moškega sem le želela slišati, če mu je za verjeti, da je bil z njo le enkrat, glede na to, da sta bila več ali manj skupaj osem let in to zelo rada in to tako zelo rada, da smo bili še v popoldanskih urah dostikrat skupaj. Pravi, da se je ni mogel “otresti”, bila je vsiljiva in je nenehno čakala, da se jo bo le še kdaj usmilil. Vendar tega ni nikdar več storil, ker mu je bilo takrat dovolj ….mi je povedal zakaj, o tem ne bi tukaj.
Sicer pa sva midva vse to že dala skozi, odpuščanje itd. Imava se prav zaradi tega ker sva vse to prebrodila še bolj rada in tudi ostala bova skupaj o tem ni dvoma, vendar v meni kljuje to vprašanje … prosim kot moški potrudite se in mi dogovorite, ali se je obnašal do nje mogoče tako iz strahu, da mi bo morda to povedala, ali ga je izsiljevala, ali kaj ….
Namreč rekla sem mu, da prav zaradi tega druženja kao družinski prijatelji, sumim, da je imel z njo več let razmerje …
Draga Lukrecija,
Ob branju tvojega pisma sem dobil občutek, da iščeš potrdilo, da si ti “manj” varala, kot on. Po mojem mnenju pri teh stvareh “več” ali “manj” niso prave besede za opisovanje…
Če sta drug drugemu priznala grehe iz preteklosti, naj bo ta tematika sedaj ad acta in raje živita za naprej.
Sicer pa – kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen…
lp
mačkon
Lukrecija,
na vsak način bi rada dobila podporo in odgovor, ja prav imaš, ni mu za zaupati, res je baraba…. res paše, kadar odkriješ nekoga, ki je večji grešnik, vendar to ni rešitev. To ni posploševanje, iščemo bolje in boljšo rešitev, zato pa tudi razlagamo široko.
Kajti če bi želela moj direkten odgovor, da ne bi posploševal, bi ti rekel: Sama si kriva, da je do tega da te je prevaral sploh prišlo.
Ja to je odgovor, zato ne razmem, zakaj iščeš odgovor v nejgovih dejanjih in krivdo v njegovem varanju. Zanetila si iskrico, sedaj pa immaš požar in rada bi verjela, da nisi ti tista, ki je začela.
Ja tole je bilo direktno, ni pa bil namen, da te obsodim, zato sem govoril, kaj bi bilo bolje narediti naprej in ne gledati za nazaj.
Običajni ljudje razmišljajo, kako bi potratili čass, vi pa razmišljajte, kako bi ga izkoristili.
vse kar je povedano in napisano, ni nujno, da je prav, zato išči pravo resnico v nenapisanem.
Primož
Jest pa mislim, da ti nihče na forumu ne bo mogel dati zadovoljivega odgovora.
Strinjam se, da je razlika v tem ali gre za enkraten skok čez plot ali pa gre že za neke vrste čustven odnos. Nobenega pa ne podpiram in spodbujam.
Če nameravaš s partnerjem ostati v vezi, kot si omenila, potem se je take stvari popolnoma nesmiselno spraševati. Mogoče bi bilo še najbolje, da bi se vprašala, kaj bi ti pomenil oz. kaj bi spremenil njegov odgovor, da je imel s to žensko dalj časa trajajoče razmerje? Najbrž ne bi prinesel nič dobrega, nasprotnega pa mu tako ne verjameš. Ali sta si res oprostila in odpustila? …
Mislim, da je glede na to, da ti je priznal svoj greh, s to žensko v tem smislu dokončno opravil… ne glede na to, ali gre za enkratno ali dalj časa trajajočo varianto… se je najboljse sprijazniti s tem in graditi od tu naprej.
Srečno! Držim pesti!
Lukrecija,
kaj naj rečem, resnica boli. Kot sem rekel, žal mi je,če niste slišali tisto, kar bi želeli, ampak to ni naš namen, namen je podati svoje mnenje in to sedaj boli.
Primož
redko smo ki nismo ali nebi varali vsi smo krvavi pod kožo,toda redki so ki se lahko pogovorijo,si oprostijo in naprej živijo-samo pogovarjajta se veliko in iskreno in veliko tega bosta rešila in dejansko iskrenost in zaupanje je zelo pomembno v življenju kajti ljubezen mine-veliko sreče
makylukrecija napisal:
> možu. Imela sem se za pošteno, priznala sem mu svoj greh, se
> pokesala in obljubila, da nikdar več. Po dolgih letih pa mi je
> priznal, da me je v istem letu tudi on prevaral, vendar po
> tistem.. bil je razočaran nad mano in bla bla… ali naj mu
> verjamem, dragi Primož, da je bil z njo le samo enkrat, jaz mu
> namreč ne, ker se zdaj spominjam te “dame” in njenega
> obletavanja in tudi on je bil kar rad v njeni družbi .. prosim
> vas za komentar.
Tudi jaz sem varal. Priznal. Obljubil, da nikoli več. Spet varal. Z isto žensko. Spet priznal. Spet sva bila skupaj.
Zdaj nisva več, ker sva ugotovila, da sem varal zaradi tega, ker najina veza ni bila trdna, ker se nisva imela rada. Ker sem v tisti ženski (sodelavka, nižja po rangu) videl orešitev mojih težav in frustracij. Ugotovil sem, da moški z izločanjem semena izločamo tudi naše frustracije (tako se nam zdi) in druga ženska je dajansko koš za smeti, za izločanje. Tako lahko domov hodimo čisti, a ko vidimo ženske, ki nas imajo rade vidimo, da smo na noter še vedno umazani… Potem spet sledi čistilna akcija… Pa osem let pa osem let…
Zame je skok čez plot napaka, ki se jo lahko oprosti. Osem let pa varanje, laž, neiskrenost…
Mislim, da je to počel večkrat.