varala ga z crncem
“Morala je izum inferiornih ljudi z namenom nadzorovati superiorne.”
Friedrich Nietsche
Morala je čisti človeški izum, tako kot tistoče različnih božanstev, katerih osnovni namen je zgoraj zapisan: nadzor nad ljudmi. Pred stoletjem in pol je bilo popolnoma moralno imeti sužnje. Tako Koran, kot Sveto pismo pa oba dovoljujeta sužnjelastništvo, celo spodbujata ga.
Podobno bodo, upam da, čez stoletja na naše izkoriščanje drug drugega (globalni kapitalizem, preoblečeni kolonializem in sužnjelastništvo) gledali, kot mi gledamo na srednji vek.
PREŽIVETJE
Na našem planetu poteka boj nespolnega razmnoževanja (bakterije, virusi) s spolnim. Obramba spolnega razmnoževanja je nenehno mešanje imunskih sistemov. Zato bo samica, ki ima otroke z več različnimi samci, imela večjo možnost, da ti otroci dejansko preživijo. Različni imunski sistemi, se bodo različno pomešali in otežili delo bakterij in virusov.
Samice vedno vedo, da je otrok njihov (razen v vicih o blondinkah), samci pač ne.. zato se za samice bojujejo, jih nadzirajo in obvladujejo. Tudi religije so evolucijsko botrovane.. saj z njo samec bolje obvladuje samico. Greh, morala.. vse povezano z religijo, ki pa je kot rečeno dokaj nemoralna (sužnjelastništvo, in mehkejša oblika: ženska kot last moškega).
Razlika obeh evolucijskih poti je samo to: bodo preživeli ljudje (ena samica, čim več partnerjev) ali zgolj tvoji moški geni (en samec, čim več zvestih samic).
Kot prvo… mislim, da si malce spregledala ironični podton mojega zapisa.
Sicer pa sem prepričan, da imajo ljudje, ki imajo tovrstne ponudbe dovolj in se jim za seksualno aktivnost (ali reprodukcijo) ni treba prav nič (po)truditi, posledično tudi precej drugačen pogled na odnose, “moralne vrednote”, ljubezen in kar je še tega…
Jim je za zamerit? Morda…
Razumemo pa vseeno lahko – če hočemo.
@Darwin: jaz sem si napravil majhno JS skripto, ki iz strani odstrani vse tvoje objave. Naenkrat je vsaka tema malo bolj prebavljiva 🙂