Najdi forum

Zivjo !

Lanski september naj bi šel v ZDA na potovanje za mesec in pol, vendar pa mi je to preprečil dogodek 11.9.(zal). Vse hostle smo ze imeli rezervirane (tudi v NYC), in potem je trajalo kar nekaj časa da sem dojel da sem dobesedno ostal doma. Tako da sedaj spet načrtujem potovanje (april 2003) za 2 meseca. Šel pa naj bi v Vancouver ter po zahodni obali vse do LA. Je morda že kdo bil tam ? Katero prevozno sredstvo se najbolj izplača ? Ali mogoče kdo ve za koliko je drazja letalska vozovnica, če letiš na en kraj nato pa odletiš iz drugega ?
Hvala za odgovore ter lep pozdrav.
Matej

V ZDA je še najbolje, če si najameš avto. Če vas gre več, je z avtom super.

Drugače so pa avtobusi, kot Peter Pani, Greyhound. Greyhound je še najboljša. Lahko si kupiš vozovnico za en mesec, dva in jo pač potem koristiš. Izstopaš/vstopaš kjer hočeš. Se mi zdi, da je stran Greyhounda:
http://www.greyhound.com

Jaz sem potovala po celi zahodni obali z avtom, rent-a-car smo si šli. Od LA do San Francisca. Če greš prav ob obali je zelo, zelo lepo. Ovinkasta pot, gledaš na morje, čeri,… se ustavljaš ob mestih, kot so Santa Barbara, Santa Monica in podobno. Ne vem pa točno, katere poti uporablja avtobus, ampak če me spomin ne vara, ne gre ob tisti poti ob morju.

Avtobusi so zelo dobro urejeni (Greyhound, Peter Pan). Imajo TV, ki jo lahko gledaš, pa vodo in piškotke ti dajo.

Aja, mislim, da letalske vozovnice niso toliko dražje. Pač kupiš tisto z več prestopi. Tudi to imaš vse na internetu. Pa še cene so zraven napisane.
pojdi na:
http://www.cheapticket.com

Je pa še druga možnost, skrajna. To sem jaz najprej uporabila. In sicer greš z treck america. Izbranih imajo več poti, lahko greš z njimi za en teden do 6 tednov. Ampak stane precej več…

No, pa srečno pot!

Urša

Najlepša hvala Urša za tako izčrpen odgovor ! Koliko časa si pa ti potovala po ZDA ? Jaz sem drugače že bil v ZDA (poletje 2000), na vzhodnem koncu (Cleveland, Niagarski slapovi) in moram reči da se mi je Amerika zelo dopadla in me je všeč. Tako da komaj čakam da spet odpotujem :)). Ali je spanje po hostlih ugodna varianta ?
LP

Živjo!

V ZDA sem bila kot au pair eno leto.V Bostonu, ki je eno najlepših mest v ZDA, vsaj za mene. Takšno, evropsko mesto. Vmes sem potovala, kolikor se je le dalo. S Trek Ameriko sem šla za tri tedne na pot. Iz New Yorka do Los Angelesa. Potem sem šla še za 10 dni po Kaliforniji od LA do San Francisca s prijatelji. A greš sam na potovanje? Če greš sam, se hosteli splačajo. Če vas gre več, se bolj splačajo moteli. Denar se porazdeli in stane enako kot bi plačal za hostel. Aja, pa uredi si tisto kartico s popusti za hostele, če je še nimaš.

Amerika mi je bila dokaj všeč. Kamorkoli sem šla je bilo ful skomercializirano. Zelo sta mi bila všeč Zion in Bryce nacionalna parka. Bolj kakor Grand Canyon. Poglej si vse, če boš imel možnost.

LP

urša

če boš spal v hostlih, je ena od možnosti za potovanje, da se nekomu pridružiš – in si delita stroške. oglasov na oglasnih deskah v USA hostlih sem videl kar precej, izkušenj pa žal nimam.

sicer pa kot je rekla urša – renta-car ali pa greyhound

iz vancouvra v LA je bolje da ne greš skozi ob obali, ampak si oglej še kaj v notranjosti – vendar pazi – april je lahko precej mrzel in sneže – sploh v skalnem gorovju

let. vozovnica – včasih lahko dobiš poceni notranji let npr. LA-Seattle, ki je blizu Vancouvra, potem pa kupiš še vozovnico LJU-Vancouver

Hoj !

Drugače pa grem na potovanje s punco. Tako da se nama še najbolj splača spanje po hostlih ane ? Ja kartico za popuste pri hostlih si morm tut še zrihtat. No sej neki časa še mam hehe, čeprov čas teče prehitro.
Poleti 2000 k sm bil tut v ZDA, sm bil pa z enim prjatlom in sva bla pr moji sestrični k je iz Clevelanda. Tko da takrat sm imel spanje tut zastonj, kar se pa na potovanju zelo pozna. Res pa se mi zdi da so američani tko na splošno zelo prijazni in odprti ljudje. Potovanje pa mislm začet v Vancouvru, nadaljevat do Seattla, nato pa do SF ter mogoče še do LA, iz tm pa z letalom še do Clevelanda kjer bi bila še par dni, nato pa bi se potovanje že počasi izteklo.
In te spet kej odpravljaš km na potovanje ?
Pa ti švejk – kje po ZDA si bil ti kej ?
LP

v hostlih si poskušajta dobiti private room – je malce dražje, ampak drugače bosta spala ločeno. v hostlih sem bil predvsem v kanadi in v tistih delih zda, kjer so hoteli izredno dragi (bližina narodnih parkov).

aja bil sem 2x -prvič seattle, yellowstone, calgary, vancouver + NYC, montreal, toronto, cleveland in dručič jugozahod (kalifornija, utah, arizona, nevada).

predvsem bi rad videl še severno kaliforijo, idaho in oregon, pa novo mehiko, colorado…

Namesto rent-a-car je bolje kupiti star avto. Vancouver si morata definitivno ogledat (ce imata moznost, tudi Victorio na Vancouver Island); v Vancouver imata fantasticen razgled iz Grouse Mt. (z gondolo ca. 15 CAD), cisto blizu je Capilano Suspension Bridge, kaksno uro z avtom je 2. najlepsi skiing resort. V centru si oglejta predvsem Gastown (najstarejsi del mesta) in Stanley Park. V predelu Burnaby je Slovenska Hala (zanimivo je videti kako se kanadcani slovenskega rodu vadijo folkloro). Izognita se Hastings Street (med Burnaby in Vancouver), tam je precej narkomanov in taticev. Izven Vancouver je zanimivo v White Rock (blizu USA), Fort Langley in malce bolj dalec Osoyoos!!! Se mnogo dlje Banf
Itaq, za videt je ful veliko…ampak Vancouver si morata vseeno ogledat 🙂

Tudi jaz za leto 2003 načrtujem potovanje v ZDA. Pot bi se začela v Montrealu in se končala v Washingotnu, od tam gremo v Toronto in okrog jezera do Niagarskih slapov. Seveda z avtom. Zato bi bila vesela vsake tvoje izkušnje, kaj se splača videti in kje so zanimiva indijanska središča za ogledati?

Hvala!

Zivjo!

Jaz sem namreč že bil v ZDA (poletje 2000) s prijateljem, bilo pa je malo krajše potovanje. Bil sem v Clevelandu, kjer smo obiskali 2 zabaviščna parka (Six Flags in pa Sea World), morm rečt da sta res vredna ogleda. Za 3 dni pa smo potem odšli tudi k Niagarskim Slapovom, kjer smo se odpravili tudi na večino atrakcij, ki jih ponujajo.Obvezno pojdite na “Maid of Mist”. Tam imajo tudi spominski park in muzej vojne Sever-Jug, ki se je odvijala pri njih. A to greste že spomladi al potem poleti 2003?
Glede indijanskih središč ti lahko napišem kej kasnej, ker jaz osebno jih nisem obiskal. Ta teden pa dobim obisk iz ZDA (sestrična) pa jo lahko še kaj povprašam. Oglasi se še kaj, če te zanima!
LP
Matej

Priporocam ti NAKUP avta! Zelo enostavno in nekomplicirano! Ne pozabi na svojo mednarodno voznisko dovoljenje! Rabljen avto, stara potolcena Honda (toda hitra in zanesljiva), lahko kupis ze za $250, ce imas sreco.
Dosti srece,
Laura
P.s. Rent-a-car je ful drago v primerjavi z nakupom avta! In ko odpotujes nazaj, ga lahko kar pustis parkiranega ob cesti. Ga bo ze kdo vzel in prodal naprej za $300, ha ha ha. Improvizacija, improvizacija!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close