Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Estetsko zobozdravstvo vampirski zobje

vampirski zobje

Pozdravljeni.
Nujno rabim še drugo strokovno mnenje.

Že vrsto let imam izvrstno zobozdravnico, tokrat pa se je malo zalomilo.
Na sprednje tri zobe (2,1,1) mi je dala polno keramične prevleke (cirkonij).
Estetsko sem zelo zadovoljna, barva zob in oblika sta super, vedar…

Zobje so vstavljeni preveč naprej. Imam občutek, kot da imam v ustih plastične vampirske zobe. Pritiskajo na zgornjo ustnico zato čutim ves čas pritisk, skoraj rahlo bolečino. Najslabše pa je, da sem pričela rahlo sesljati. Izgovorjava je popačena.

Danes sem bila zopet v ambulanti. Zobe mi je spolirala do te mere, da ni več takega pritiska, (prvotni zobje so bili tudi ravni) vendar še je malo moteče. Zavoljo res lepega estetskega izgleda bi se mogoče tudi na to sčasoma navadila, vedar me strašno moti sesljanje. Ker so zobje preveč naprej, ima jezik pred seboj več praznine, kot je bilo prvotno.

Vprašanje:
Je mogoče, da se sčasoma tudi moj jezik navadi oz prilagodi in spet govorim normalno?
Hvala za odgovor!

Pozdravljeni,

V izogib tovrstnim neprijetnostim, se najprej izdelajo začasne prevleke v vašem primeru za te tri zobe, ki se jih uporablja krajši čas. Na podlagi začasnih prevlek se že pokažejo morebitne težave pri grizenju, govorjenju in novem izgledu, ki jih kasneje upoštevamo pri izdelavi končne prevleke. S tem dodatnim korakom se proces podraži za caa. 30-50 eur po zobu, dobimo pa zelo predvidljiv rezultat in se izognemo situaciji v kateri ste zdaj.
Žal vam ne morem odgovoriti v kakšni meri se boste navadila ker nimam dovolj informacij kako obširna sprememba je bila narejena in kakšen je nov položaj zob. Predvidevam, da se boste s časom navadila in izboljšala izgovorjavo, ne verjamem pa, da boste v celoti odpravili težavo.
Če se v cca ” mesecih stanje ne bo zadovoljivo, boste morala te prevleke odstraniti in zamenjati z novimi.
Srečno!

New Report

Close