Najdi forum

Valjenje nemih rac

zdravo
mene zanima koliko mora sploh biti stara raca da zacne valiti jajc.?

zdravo
mene zanima koliko mora sploh biti stara raca da zacne valiti jajc.?

Mi imamo doma več vrst rac. In iz izkušenj lahko povem da mora biti raca stara nekje
1 leto preden začne nesti jajca in da jih potem tudi vali.

Zanima pa me če mi zna kdo svetovati kje se da kupit valilnik jajc. Bi ga namreč radi kupili ampak ne vem kje ga dobiti. Bi bila zelo hvaležna za pomoč.

Pozdrav vsem !
Doma imamo tri račke manjše rasti , ena je bela , dve pa sta pisani. Valjene so bile v inkubatorju, ker ju raca ni ” vedela ” valit. Zanima me , kako bom vedela katera je raca in kateri je racak. Vse tri sta približno iste velikosti.

Najlažje se spol določi ko so race že malce večje (stare nekje 4 mesece).
Ponavadi so samci večji kot pa samice.

Jaz dajem kokošja jajca pod puro in izvali vse…ampak race so le malo bolj štoraste

med koruzo zmelji ječmen,pol-pol boš presenečena

pospeši kokljanje pri kokoškah

kako naj raci dopovem da naj nese jajca v gnezdu ki sem ga sam naredil

mene pa zanima koliko mora biti kokoš stara da se nasede valit jajca.

Ni pogojeno s starostjo.

Kokoške začnejo nesti zelo različno, odvisno od pasme. Kdaj pa začnejo valiti – to pomeni da že nesejo jajca in da obsedijo na njih za 21 dni in nato lahko pričakuješ piščančke, če imaš petelinčka zraven seveda.

Nekaj koristnih informacij glede račk in vseh ostalih pernatih živali sem našel na:

https://www.facebook.com/groups/558151630908999/

oimam kokoš ki sem ji dala ime lisa nekaj je narobe ker ji pri očesu nekaj raste nemore čisto zapreti oči jajca ne nese vsak dan le par krat na teden.je tudi občasno drislava

imam kokoš ki sem ji dala ime lisa nekaj je narobe ker ji pri očesu nekaj raste nemore čisto zapreti oči jajca ne nese vsak dan le par krat na teden.je tudi občasno drislava

imam kokoš ki sem ji dala ime lisa nekaj je narobe ker ji pri očesu nekaj raste nemore čisto zapreti očesa. Jajca ne nese vsak dan le par krat na teden. Je tudi občasno drislava

Najbolje, da na zgornjo povezavo pošljete sliko.

kako

Ta skupina je posebej specializirana za pernate živali (perutnina, račke, goske, purani, pegatke, pavi…)

Lahko se pridružite in postavite svoje vprašanje.

https://www.facebook.com/groups/558151630908999/

gmail

maš gmail

New Report

Close