Valjenje nemih rac
Moja predvidevanja so se uresničila. Raca ima v gnezdu 14 jajc in je začela valiti. Opazil sem še eno podrobnost. Vse prejšnje dni so bila jajca v gnezdu pokrita z nastiljem- skrita. danes pa so bila vsa odkrita, gnezdo polno perja, lepo urejeno. Zdaj je potrebno le počakati 35 dni do majhnih račk 😀
Kot sem obljubl, poročam o neuspehu. Raci sem podtaknil 10 kokošjih jajc in 4 račja. Na žalost so vsa kokošja jajca postala smrdeča neuporabna. Jutri bo 35. dan, ko raca vali. Danes še ni bilo znakov, da bi se v jajcu kaj oglašalo, ali da bi jajca postala “živa”. Tako da menim, da tudi račk ne bo.
Kakšen komentar?
sam sem preizkušal marsikatero tehniko in preverjeno, kokoši se ne da prisliti k valjenju. Res pa je da so odlične koklje pritlikave kokinkine. Sam jih imam doma.
Problem valjenja sem rešil s tem, da sem si nabavil inkubator. In zdaj ne potrebujem več kokelj, so pa vseeno dobrodošle, ni lepšega kot koklja s piščanci na dvorišču
pozdravljeni
kokoške se na zelo enostaven način prisili da začne valiti samo jajc ji nesmeš pobirati ali pa ji jih dodaš meni celo leto ni hotela in sem pustil vedno po 5 jajc potem pa sem dobil odgovor od znanca da ji moram pustiti veliko jajc kolikor jih lahko pokrije potem pa samo nekaj jajc poberete izpod kokoške(ko začne valit seveda)da jih nebo imela tako veliko in je to to
uspešno valjenje
on546
Re: Valjenje nemih rac
27.07.12 11:03
pozdravljeni
kokoške se na zelo enostaven način prisili da začne valiti samo jajc ji nesmeš pobirati ali pa ji jih dodaš meni celo leto ni hotela in sem pustil vedno po 5 jajc potem pa sem dobil odgovor od znanca da ji moram pustiti veliko jajc kolikor jih lahko pokrije potem pa samo nekaj jajc poberete izpod kokoške(ko začne valit seveda)da jih nebo imela tako veliko in je to to
uspešno valjenje [code]
hvala za odgovor. Vendar ni pomagalo, niso hotele valiti najbrž tato ker imamo samo rjave nesnice
Ima kdo nasvet zame, imam kokljo in pekinško račko, ki sta se obe spravili valit v isto gnezdo. Ker je doba valjenja različna, jajca pa pomešana med sabo pod obema pticama, ne vem kaj naj. Jajca sem že pravilno razvrstila, a si jih vedno razdelita med sabo v prvotno stanje( kakovesta?!). Ne upam si ločiti gnezd, saj bi potem lahko ena še vedno hodila v prvotno gnezdo in pustila jajca v ločenem gnezdu. Ima kdo kakšno idejo?
Pozdravljeni,
jajca od rac in kokoši se ločijo, tako da s tem ne boš imela težav. obvezno ob koklji loči, drugače ne bo uspeha. Vodna perutnina na splošno slabše vali brskavo perutnino, obratno pa gre brez problema. Če pa jajc nikakor ne ločiš, koklji fizično loči, ko se bodo začeli piščanci valiti, jih daj eni koklji, druga še neizvaljena jajca pa daj pod drugo kokljo.