Ali imajo vaši devetošolci tudi letos valeto? A je to običajno ali samo nas nategujejo? Imajo plesne vaje (cena 100 EUR), potem kao povabilo za starše na valeto z večerjo za vsakega 70 EUR. Meni je to too much. Smo v NG.

Hm, valeta je zaključek osnovnošolskega izobraževanja, mali ekvivalent maturantskemu plesu.
Pri vas valete niste poznali?

Pred 25-timi leti smo večer sicer manj gala in brez glamourja prijetno praznovali v šoli, potem smo se preselili na pizzo in na tarok v bližnjo gostilno 🙂.

Meni se tudi zdi too much. Mi za maturo plačamo 40 EUR po osebi (Ljubljana).

Sem razredničarka 9. razreda. Valeto imamo vsako leto. Letos so učenci želeli tečaj in ga imajo, stane pa 60 evrov ij je zelo fajn, da se naučijo osnov plesa. Ni pa zaradi valete, ker tam ne plešejo. Valeta ne stane nič. Pripravimo uro in pol do dve uri trajajočo prireditev, ki je vedno zelo prijetna. Vanjo vložimo učenci in učitelji ogromno truda in to je to. Na naši šoli velja, da se skrbno izogibamo vdora vsake komerciale med naše stene. Dokler bo tako, bo pri nas lepše.

Čestitam za tako odločitev šole. Tega bi bili pri nas zelo veseli!

Mi imamo tudi valeto letos. Smo blizu Nove Gorice in se tudi obupno pretirava. Večerja v dragi gostilni in take bedarije. Otroci tega nočejo, a kaj ko so zadaj nekateri prepotentni starši.

Smo imeli lani valeto, otroci so imeli tečaj, potem pa prireditev v šoli, so plesali, deklamirali, zbijali šale na svoj račun in račun učiteljev, na koncu pa so še pokazali katere plese so se naučili in so tudi zaplesali. Kakao sem bila ponosna na sina, se ne da opisat. Zato omogočite otrokom to, konec koncev je to za njih. Če se vam pa zdi predrago, se pa pomenite z učitelji in omejite stroške

Tudi mi imamo valeto in plesni tečaj je stal 30 eur,pa se kar nekaj naučijo.po končanem programu (podobno kot pri pikapokcu) pa gremo domov.pri vas je res malo preveč.

New Report

Close