Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Valalta ali Medulin z otrokom – izkušnje

Valalta ali Medulin z otrokom – izkušnje

Dragi starši!
Z našo devetnajstmesečnico se odpravljamo kampirat v Istro. Pred mesecem dni smo bili že v Koversadi, tako da vemo, da nam takšno počitnikovanje krasno odgovarja, a čeprav nam je bilo tam zelo všeč, bi si vseeno radi ogledali še kaj novega. Malo sem brskala po internetu in zanimivi izgledajo kamp Valalta ter kampi okoli Medulina. Ampak, seveda, hvalnice, ki si jih kampi pišejo na svojih spletnih straneh, so eno, resnično stanje pa drugo.
Zelo bi mi pomagali s kakšno osebno izkušnjo. Zanimajo me običajne stvari: Ali je v kampu senca (in morda celo na plaži), ali je plaža peščena ali mivkasta, vodica pa nizka, tako da kolena niso takoj potolčena, pa da te ne skrbi, da bi otrok lahko čofnil v globoko vodo, kakšne so sanitarije, so topli tuši… Skratka, ali je otroku prijazen kamp.
Hvala in lep pozdav!

Mi imamo dva mala škrata (2,5 in 4,5 let) in moram reči, da nam je daleč najbolj všeč kamp Solaris pri Lanterni (Poreč). V kampu je ogromno sence, drevesa pa so včasih tudi skoraj pri plaži tako, da si lahko v senci in se hodiš kopat. Plaža je vseh vrst, kar ti ustreza: kamenčki, …, skale, voda ni nikjer takoj na začetku globoka, vedno se začne najprej zalo nizka in potem v višjo, imajo ogromno igral za otroke, igralnico ob bazenu z igračami (kockami, avtomobilčki, …), zvečer je najprej glasba za otroke z animacijami, sanitarije so vse nove in zelo zelo čiste (jih neprestano čistijo), tuši so topli v sanitarijah (na plaži so samo mrzli – so pa vsake 50 m), tople vode ne zmanjka nikoli, imajo nekaj peskovnikov z mivko,…

Glede na to, da ste bili na Koversadi, ki je tudi FKK, sem ti napisala kot možnost Solaris, ki pa je nam bistveno bolj všeč, saj je najbolj čist kamp kar smo jih videli, pa tudi miren (ni razgrajanja), poleg tega pa tudi izredno čist – mi smo z njim zadovoljni 100 %.

Največ je Slovencev, potem Nemcev, Avstrijcev, Nizozemcev. Avgusta pa seveda veliko Italijanov.

Če bi želela še kakšno informacijo pohiti, ker v soboto odhajamo tja dol na dopust.

Lp.

Še izkušnje z Valalto:
Najprej: tam te prodajalke v trgovini najprej ogovorijo nemško, pa tudi vsi ostali, saj je tam cca 75 % Nemcev, ostalo pa so Avstrijci in Italijani.
Za kampirati je zelo lepo, najde se senca, prostora je dovolj, ampak ne čisto ob morju. Sanitarije so zelo čiste, sladka topla voda pa je na žetone. Niso pa preveč prijazni, tako da za kaj več (v smislu apartmaji, hrana…) bi jaz šla drugam. Tudi sadje-zelenjava je grozljivo drag, je pa zunaj kampa kakšnih 200m stran vsako leto en izredno simpatičen študent, ki prodaja isto, samo bistveno ceneje. da pa se seveda iti nabalvljati tudi v Rovinj, ki je zelo blizu, ima pa približno tolikšne probleme s parkiranjem, kot Ljubljana npr. oktobra.

Plaže so različne, večina ljudi z majhnimi otroki pa hodi v en manjši zalivček, kjer so nasuti okrogli manjši kamni, torej za v vodo ni hudega, je pa ta zaliv precej poln in popoldne se voda kar umaže. Na tej plaži so posajena drevesa, tako da do sence je mogoče priti, ampak tudi tu je precejšnja gneča, ampak če človek zjutraj prinese kaj na plažo, je kar o.k. Zraven je tudi en peskovnik, ampak nič posebej v redu. Druga plaža je precej večja in poraščena s travo, ampak ni senčna, za v vodo iti pa ni tako prijetno, so bolj skale, pa en del zabetoniran. Potem pa se človek lahko kopa kjerkoli ob obali, saj se kamp razprostira ob dolgi in zaviti obali, tukaj pa je treba samostojno raziskati, ampak po mojih izkušnjah je za otroke najboljše v zalivčku.

Obema se zahvaljujem za odgovor in vama želim lepe počitnice!
Barbara

Mi imamo sicer vikend v Medulinu, hodimo se pa kopat na plažo v kampu Kažela v Medulinu. In je super. Ogromno otrok, vsaj letos. Čista voda (v Mdulinu pri hotelu Belveder pa je naravnost svinjska). Za v vodo so tu v Kaželi sicer kamenčki, vendar naše enoletnice niso pretirano motili, celo zabavala se je z njimi. Prav tako imaš za obalo več možnosti, beton, kamenje, ali trava. Borovcev je ogromno, posledično tudi sence. Lahko se kopate na oblečeni ali na slečeni plaži. Kar vam srce poželi. Imajo tudi trampolin in napihnjen otoček, ki pa se mora žal dodatno plačat.

Mi smo se ravnokar vrnili zmorja in moram reči, da smo naravnost uživali.

Mi imamo tudi blizu vikend! Skratka že 19 let hodimo v Medulin, sedaj seveda z tamalo! Vsakič je suuprcaaaa! Kje imate pa vi vikend(za karinico)!

New Report

Close