honda, kje pa mislis, da imajo prsti “pospravljene” misice? si kdaj videl odsekano zapestje in kako zapletena je povezava z misicami v podlahti in nadlahti? cudez narave…
s skleci na prstih si bo kvecjemu unicila clenke.
gumica je dobra za zacetek in potem za vzdrzljivost, expozivnost si naberes z utezmi oz. obtezeno palico ki jo vrtis navznoter, navzven… se vedno je najucinkovitejsa deska in kakrsnokoli plezanje
btw, si kdaj videl plezalcevo podlaht in krampaste prste?
guiness…mocna podlakt se ne pomeni mocnih prstov. Ti mas lahko maximalno mocno in razvito podlakt, pa si bos unicil prste pri plezanju, ker tam more biti mocan tudi prst. Podlakt je pomembna za mocan prijem (grip). Jaz imam cca. 90 kg stiska (relativno mocne podlakti) ampak ce se pa primem za en majhen prezalski oprimek, si hitro poskodujem prst.
Grega – 100 sklec carsko…jaz jih mam 55-60, ampak zame je to cist dost, rajs pol se delam mal pliometrije (sklece s ploskom vmes) pa stoja na rokah, sklece iz stoje na rokah mi pa se ne uspe naredit.
Obročki ali kakšna “oslabela” tenis žogica so dovolj za jačanje prsti in podlahti. Posebej za žensko. Skleci na prsteh in pestih so karatejska fora in za tebe ni potrebna. Več kot 25-30 moških sklec je za žensko odlično. Več kot 50 sklec v seriji je nepotrebno tudi za moškega posebej na členkih ali prstih(še žal ti bo), to govorim iz lastnih izkušenj. Večje serije(več kot 50) lahko delamo samo v primeru dokazovanja kdo naredi več.
LP
Misljeno je bilo, da ko ti uspe narediti 100 navadnih sklec gres naprej na pesti itd. Ne delam serij po 100, ker je brez veze. Delam max. 50 oz rajsi eksplozivnih 30 pa tudi s poskokom, tako kot je rekel honda. Drugace pa iz stoje sklec mi prevec obremeni triceps, ker imam 83kg in se mi zdi, da bolj skodujem komolcem, kot pa da delam kaj pozitivnega. Delam pa 3x na teden sklece, ceprav najvecji napredek je bil, ko sem v fitnesu dvigoval ogromne teze (max 3 ponavljanja) in potem cez 3 min delal eksplozivne sklece.
ja sklece na prstih sploh nisu tezke
drugace pa gumijasti obroc zelo pomaga
jaz igram odbojko in sem imel na zacetku use polomljene prste nato pa sem zacel uporabljati obroc in zviti prsti so bili le redkoma sklece na prstih ti ne krepijo prstov ampak trebusne misice da imas zelo napete
sam tok no
Lp
Ko berete takšne nasvete poskušajte razmišljati logično. Res je da visenje na prstih krepi prste, ravno tako pa tudi sklece na prstih. Vendar če pomislimo logično so lahko sklece na prstih zelo koristna vaja naprimer za odbojko. Saj pritisk oziroma žoga vedno prihaja iz podobne smeri. Medtem ko skleci na prstih nimajo nekega posebnega učinka za plezanje kjer prste in sklepe vlečemo narazen.
Na zelo podoben način kondicijski trenerji poskušamo sestavljati vaje za trening različnih disciplin.