Najdi forum

Vaje za moč

Lep pozdrav! Imam nekaj vprašanj. Pred dvema tednoma sem se dejansko odloču, da bom malo poskrbeu za svoje telo. Sicer nisem predebel, visok sm okrog 177, težak pa okrog 70 kil, star sm 17 let. Ker se do sedaj nisem posveču ravno svojemu telesu pa se je nabralo nekaj špeha…

Zaenkrat sm za začetek začel delati sklece in sicer za utrditev rok in prsnih mišic. Predvsem pa me zanima, če poznate kakšno vajo, ki bi pokurile maščobo na prsih, kjer se mi je kar nabrala in zares izgleda ČUDNO, kot majhne prsi pri ženskah. Kot sem tudi prebrau se ta maščoba počasi spreminja v vezivno tkivo in je potem ni mogoče odtstraniti. Tako če mogoče ve, kako se čim bolje znebiti maščobe na predelu prsi – mogoče kakšne vaje, so sklece dobre.

Zanima me tudi, zakaj v rokah, ko zčnem delati sklece čutim otopelost ali utrujenost. Naredim sicer 30 sklec na dan, pet serij po šest sklec pred spanjem. Kaj naj naredim da ne bo te utrujenosti? In pa kaka količina sklec se vam zdi primerna, meni sicer 30 sklec zaenkrat popolnoma ustreza, rezultati pa so že vidni ker sem prej zelo zanemaru telo. Hvala, še kej pridem pa povprašam 😉

Si še v prehodnem obdobju in prsi izgledajo kot ginekomastija ampak se to samo od sebe popravi, ne pa vedno. Torej čisto lokalno, da bi pokuril maščobo z prsi verjetno ne bo šlo. Delaš vaje za celo telo pa se bo povsod nekaj pobralo in enkrat se bo tudi na prsih.
Glede tvojih 30 sklec. Poizkusi raje manj ponovitev narediti pa več serij, 15ponovitev x6 recimo. Vmes med vsako serijo vzami obvezno vsaj 1 min odmora.
Težišče premakni bolj na prsni predel zato, da bo boš dejansko bolj obremenjeval prsa.
Ker ti verjetno samo ta vaja ne bo imela velikega učinka naredi zjutraj za širok prijem in zvečer za ozki prijem (roke držiš bolj ob telesu in skupaj).
Naredi še isto ponovitev in serij za izpadni korak, ter nekaj počepov brez uteži (pomagaj si s stolom). Nato naredi še isto za meča tako, da stojiš na eni nogi in se vzdigneš na prste.
Za hrbet pa greš na zrak in v kakem parku ziher najdeš štango in se na njej vzdigneš kolkokrat pač lahko vmes pa imaš krajšo pavzo.
Glede trebušnih pa si poglej na youtube, imaš celo kopico vaj.

Lp

Youtube-aj P90X, insanitiy , če se ti bo zdel interesantno (meni se je pa še nimam dovolj forme), si snami prek torrenta. Fino je, ker imaš cel sistem vadbe, ki mu samo slediš in večino (predvsem insanity) opravljaš z lastno težo.
Kar si špeh omenjal po celem telesu, predvidevam, da je šel ravno tako v prsa kot povsod drugam tako, da jaz ne bi zaganjala panike, če boš pa ugotovil sčasoma, da ni izboljšanja, se pa napoti do osebnega zdravnika.

Kot so ti že rekli, je priporočljivo, da delaš vaje za celo telo in ne samo izolirano za prsne mišice. Poleg tega ne pozabi mišice, ki jih krepiš tudi raztegnit. Sicer je pa tako, da pridejo pri večini ljudi prsne mišice že tako zakrčene že samo zaradi nepravilne drže pri sedenju. Posledica je sključena drža in bolečina v zgornjem delu hrbta (večina potem misli da bo masaža hrbta pomagala). Mišice zgornjega dela hrbta (romboidne m, in del trapeziusa) pa bodo preveč raztegnjene in prešibke. Če boš krepil samo prsne mišice, ne pa njihovih antagonistov (nasprotnih mišic) boš to stanje samo še pospešil. Zato delaj tudi vaje za celoten ramenski obroč. Ena takih vaj, ki je nasprotna od sklec je npr. veslaški poteg (ima veliko različic izvedbe). Vtipkaj v youtube “rowing exercise” ali pa preprosto “shoulder gridle exercise” in dobil boš še malo več idej za raznoliko in uravnoteženo vadbo.

Špeh gre pa dol takrat ko je poraba energije večja kot vnos – enostavno. In z vadbo ne moreš vplivat kje naj gre dol. Ti bi si tudi ženske želele pa ne gre :))

http://funkcionalnotelo.blogspot.com/

New Report

Close