vaje za izravnavo medenice
Pozdravljeni,
Imel sem bolečine v križu, ko so te izvenele pa je ostala bolečina v levem kolku. Osebni zdravnik ne ve kaj bi bilo, pregled pri otropedu pa je bil tako kratek, da je ugotovil, da imam zdrave kolke, v drugo pa se ni spuščal. RTG ni pokazal ničesar. Na netu sem dobil nekaj namigov in ugotovil, da imam levo nogo za cm do dva daljšo od desne. To sem opazil po različnem zvoku pri hoji (ko sem stopil, je bil zvok pri vsaki nogi različen), peta levega čevlja je bolj obrabljena, ko naredim predklon mi boke odnese v desno. Tudi če se vležem na hrbet, imam gleženj leve noge nižje kot desnega. Ker so se mi bolečine pojavile precej nenadoma menim, da imam medenico v nepravilnem položaju, torej, da je en del višje od drugega in da so zato zamaknjene tudi noge.
Prijavil sem se k kiropraktiku, na katerega bom čakal še nekaj dni. Medtem bi rad tudi sam z vajami kolikor se da popravil položaj medenice tako, da bi jo spravil v vodoravni položaj.
Zato me zanima, ali je komu z vajami to že uspelo in katere vaje so za to primerne.
LP, Andrej
Mislim, da gre za neuravnoteženo delovanje mišic v ledvenem delu, nekatere so prenapete, druge preveč pasivne. Z manualno terapijo je to možno regulirati in medenico spraviti v pravi položaj.
Vaje za izravnavo vam lahko da le kvalificirana oseba na osnovi pregleda, saj lahko sicer naredijo več škode kot koristi.
Lep pozdrav,