Najdi forum

vaje- miopatija

Spoštovani,

Sin-4 leta- ima povišane mišične encime, z genskimi testi mu je bil ovržen sum na d. mišično distrofijo, sedaj čakamo na izvide mišične biopsije. fizioterapevtka nas je opozorila na krajšo ahilovo tetivo na levi nogi in priporočila masažo. Izvajamo jo redno dnevno s šentjanževim oljem, zanima pa me sledeče:

– ali je masaža z oljem dobra?
– kakšne vaje naj izvajamo z njim sami?
– kako je z razgibavanjem oz. plavanjem v topli vodi-toplice?

hvala za vaš odgovor

Pozdravljeni Oblaček!

Vsakršna masaža je priporočljiva, ne glede na to ali je z oljem ali pa samo božanje. Gre za pozornost in energijo, ki jo namenjate vašemu otroku, kar vedno deluje dobrodelno.

Za vaje pa je najbolje, da se obrnete na vašo fizioterapevko, saj je zaželjeno, da se tiste vaje, ki jih ona uporablja v terapiji, potem izvajajo tudi doma, saj je za otroka to precej lažje in še boljši rezultati so. Priporočljivo pa je vključiti vaje z žogami različnih velikosti, tež in oblik, vaje z thera-band trakovi, valji… tako da so vaje pestre in otrok ob njih uživa.

Voda in gibanje v vodi sprošča telo in če se v to vključi cela družina, se preko igre lahko otrok zabava in hkrati razgibava svoje telo. Mislim, da glede temperature vode ni nobenih posebnih priporočil, paziti morate samo to, da ga ne preutrujate, saj nekatere bolezni mišic lahko povzročajo tudi hitrejše utrujanje mišic.

Upam, da sem vam z odgovorom pomagala in veliko uspehov vam želim!

Barbara

Spoštovani,

Hvala za odgovor, ali mi prosim lahko vaje bolj natančneje opišete ali pa podate link z stranjo, kjer so prikazane vaje?

hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni oblaček!

Moje mnenje je, da se vaj ne morete naučiti iz knjig, CDjev in podobno. Vsaka vaja ima svoj namen in mora biti pravilno izvedena. Če boste vi samo nekje prebrali kaj morate narediti, je velika verjetnost, da bo vaja nepravilno izvedena. Najbolje vam jih bo pokazal fizioterapevt in vas jih tudi naučil pravilno izvajati.

Lep pozdrav!

Barbara

New Report

Close