Vagisan in izcedek
težko komentiram. Stvar osebne odločitve zdravnika in tudi zmožnosti raziskovanja.
- Pozdravljeni, včeraj sem imela transfer zamrznjencka in popoldne se mi je pojavil rumen izcedek z značilnim neprijetnim vonjem, ki kaže na vnetje. Danes zjutraj sem klicala na Leonišče, zdravnica mi je predpisala Vagisan, 7 kapsul. Naj bi pričela danes zvečer, a kaj ko ni več duha ne sluha o težavah. Iz tega sklepam, da je bolje, da niti ne jemljem vagisana? Ali lahko jemanje vagisana vpliva na vgnezditev? Hvala že vnaprej.
ne, vagisan je zgolj vaginalni antiseptik na osnovi mlečne kisline, torej nima prav nobenega vpliva na okolje v maternici. Lahko ga mirno uporabljate, če želite.
Pozdravljeni,
Pozdravljeni, zanima me ali lahko uporabim Vagisan, kjub temu da mi ga ni predpisala ginekologinja? Namreč k njej grem šele v ponedeljek, ampak imam pekoč, neprijeten občutek, ki je zelo moteč in bi ga zato uporabila. Sem pa predvidoma v 7.tednu nosečnosti, naslednji teden imam prvi pregled. Hvala za odgovor in lp
Spoštovani,
Vagisan je sicer res registriran kot zdravilo, zato se ga lahko dobi le na recept. v bistvu pa ima enako funkcijo kot podobna sredstva, ki niso registrirana kot zdravila in zato niso na recept kot so Laktogin, vitagin-C ipd. Vagisan torej lahko mirno uporabite brez skrbi.
Pozdravljeni,
zanima me, ce je uporaba vagisana enaka kot da bi uporabila probioticni jogurt? Imam povecan beli izcedek, pece ali srbi me nic. G mi je predpisala vagisan in odvzela bris. Sem 13 tednov noseca. Ker slabo reagiram na vse tablebe bi raje uporabila jogurt, ce je zadeva enaka? Hvala za odgovor in lep pozdrav
Spoštovani
zadeva sicer ni enaka, delujeta pa na istem načelu, s tem, da je Vagisan farmacevtko pripravljen in doziran, jogurt pa je nekakšen “zgodovinski predhodnik” tem probiotikom, ki so ga uporabljale naše babice in prababice.