vaginalno vnetje???
Pozdravljeni,
mislim, da imam nožnično vnetje, ampak tokrat poteka malo drugače kot ponavadi. Ponavadi me spolovilo srbi ter imam bel, sirast izcedek. Tokrat pa čutim močno, pekočo bolečino globlje v nožnici in zelo močno bolečino ob uriniranju. belega, sirastega izcedka vsaj prva dva dni (po pojavu bolečine) ni bilo, potem pa sem dobila menstruacijo (teden prehitro). Menstruacija je manj močna kot ponavadi, je pa bolj v obliki kepic in ni tekoča.
Menite, da gre za glivično ali bakterijsko vnetje? Ali ga lahko zdravim z vaginaletami kljub menstruaciji?
Hvala za odgovor!
Spoštovani,
glede na težave, kolikor jih je pač mogoče oceniti iz vaših informacij, bi lahko šlo prej za okužbo sečil (vnetje sečnice oz. sečnega mehurja) kot pa za vnetje v nožnici. Pri okužbi sečil bi sicer pričakovali tudi pogostejše uriniranje, česar vi ne omenjate. Svetujem vam pitje veliko tekočine, morda katerega od čajev proti vnetju sečil (ursi čaj, pripravki iz brusnic) in najprej posvet z osebnim zravnikom in pregled urina. Med menstruacijo je sicer interpretacija urinskega izvida težja, ker se urin na izhodu pomeša z ostanki mensturalne krvi. Zato nekateri zdravniki preiskave urina med menstruacijo ne naročajo, temveč ob tipičnih znakih okužbe sečil takoj predpišejo ustrezna zdravila. Če pacientka uporablja tampone in je pred odvzemom urina dobro umita, pa je tudi pregled urina povsem normalno izvedljiv. Če okužbe sečil ni, se posvetujte z ginekologom, ker je vzrokov za bolečino v mali medenici ogromno, po internetu pa jih ni mogoče ocenjevati. Glivična okužba sicer ni povsem izključena, se mi pa ne zdi zelo verjetna.
Lep pozdrav,