vaginalne globule Vagisan
Spoštovani doktor.
Pri G 9t0d sem bila na pregledu in je bilo vse bp, naslednji dan pa se mi je pojavil temno rumen izcedek, pordelost spolovila in srbečica. V nekaj dneh se je stanje popravilo do te mere, da ni bilo več srbečice in pordelosti, izcedek pa je po 10 dneh še vedno ostal. Na iskalniku sem našla, da rumen izcedek največkrat povezujemo s kakšno bakteriozo, zato sem se odločila, da si kupim Vagisan svečke. Naj povem, da se mi je že po prvi svečki stanje povsem normaliziralo. Zdaj vas sprašujem, ker v navodilih piše, da naj jih uporabljaš 5-7 dni, ali je to smiselno v korist še vedno kurative, ali gre pač le za preventivo.
Najlepša vam hvala na odg.,
elly
Spoštovani,
uporaba svečk Vagisan je ob omenjenem stanju smiselna vsaj 3 dni zapored, se pa večinoma uporablja po potrebi, torej kot preventiva ali kot kurativa.
Pozdravljeni! Noseča sem 16 tednov in 2.3 sem imela pregled pri ginekologinji, ta mi je naredila vaginalni pregled in videla, da imam povečan izcedek, ter mi predpisala canesten 3 tabletke. Naj povem, da nimam nobenih težav v smislu srbenja, pekočine, čudnega vonja izcedka, samo obilnejši izcedek prozorno bele barve, tak ki se ga spominjam že iz prve nosečnosti. V prvi nosečnosti mi je ginekologinja po navadi predpisala vagisan globule. Zanima me, če lahko uporabim prej vagisan?? imam eno škatlico ravno doma, glede na to, da kakšnih drugih posebnosti da bi kazali na vnetje nimam. Ali mislite, da bi morala vzeti kar canesten?? Se lahko vnetje kaže že samo z izcedkom ali mi je to predpisala bolj preventivno, da se glivice slučajno ne bi razrasle? Naj še povem, da izcedek ni sirast.
če zadeva nima videza in je ne spremljajo težave, ki so sicer značilne za glive, potem najverjetneje tudi niso glive. Vagisan bo torej kar v redu, če je sploh kaj treba zdraviti.