Najdi forum

Vaginalna rana

Spoštovani,

na malih sramnih ustnicah, tik ob nožnici, se mi je pred dnevi naredila rana, velika 2×1 cm. Sumim, da je odrgnina od novega spodnjega perila (brazilke z zelo “ostrim” robom, ki so me ožulile). Na začetku je rana rahlo krvavela, potem se je čez naredila bela plast in tudi ni več tako bolelo, včeraj zvečer pa se je del tkiva odtrgal (kot bi počil žulj ali mehur). Zdaj rana spet zelo boli, težko sedim in uriniram (peče, boli, ko se obrišem), po vrhu vsega sem včeraj dobila še menstruacijo (da je rana čim bolj suha, uporabljam tampone).  Od prvega dne uporabljam cicatridina sprej, ker vem da to svetujejo tudi za celjenje po porodu. Včeraj sem kupila še Multi-gyn komprese. Ali lahko še kaj storim sama doma, ali svetujete obisk urgence?

Vnaprej hvala za odgovor

Uf, to je pa velika rana, 2×1 cm. Pri tako veliki površini traja celjenje dlje časa. Svetujem, da rano osušite in na tanko namažete s Canesten mazilom 2-3x na dan, na rano pa položite čisto kompreso ter ob tem uporabljate mehke vložke, ki bodo preprečili drgnjenje rane. Če je možno, nosite udobno spodnje perilo in krila namesto hlač.

Če se v nekaj dneh ne izboljša, bo treba na pregled.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close