Vaginalna krema Dalacin in tablete Spasmex – brez razloga?!
Pozdravljeni,
ginekologinja mi je predpisala tablete Spasmex in vaginalno kremo Dalacin, ampak mi ni jasno, zakaj. Omenila je povečan izcedek v nožnici, kar naj bi bil razlog za kremo, ampak jaz ne čutim kakega vnetja, tudi izcedek se mi ne zdi nič “sumljiv”. Ne bi rada jemala antibiotikov brez potrebe, toliko bolj zato, ker lahko porušijo že tako občutljivo ravnovesje nožnice v nosečnosti!
Druga stvar, ki je ne razumem: zakaj Spasmex? A se to kar vsevprek predpisuje? V navodilu za uporabo jasno piše, da je treba dobro pretehtati, ali je zdravljenje s temi tabletami neobhodno. Jaz nimam kakih krčev …
Vse skupaj me navdaja s tesnobo, saj se mi zdi, da tej ginekologinji ne morem zaupati. Kako zelo drugače, kot prvič, ko sem bila noseča … (Ginekologinjo sem menjala zaradi selitve).
Pozdravljena!
Če nočeš uporabljat Dalacin potem si kupi Vagilact, so bolj naravne.
Glede Spasmexa. Verjetno oz. zagotovo imaš krče, otrdevanje trebuha. Krči se maternica. O tem je dosti napisanega na netu vpiši lažni popadki – ne vem njihovega točnega imena.
Tudi jaz sem dobila Spasmex in jih nisem jemala, češ saj mi samo tu pa tam otrdi trebuh. Na koncu sem pristala v bolnišnici zaradi krčev, z tremi inekcijami Spasmexa dnevno. Ni rečeno, da se bo tebi zgodila ista stvar ampak 3 tablete dnevno so dovoljene v nosečnosti in tudi naj ne bi škodile. So pa to tablete ki jih jemle veliko nosečnic.
Če si pa še vedno skeptična pa si kupi Magnesol šumeče tablete katere piješ 3 x na dan.
Ginekologi jih ponavadi svetujejo v kombinaciji s Spasmexom.
Lahko piješ samo tablete in Spasmex vzameš občasno ko imaš krče.
lp