Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva vaginalna kandidoza

vaginalna kandidoza

Stara sem 17 let.Vnetje imam že cca pol leta. Sprva je bilo kritično, sedaj je že mnogo bolje. Takoj sem odšla h ginekologinji, ki mi je v vsem tem času predpisala od tablet, mazil in svečk. Zakaj po vsem tem času stanje še vedno ni normalno? Kaj lahko naredim sama?
Hvala za odgovor

Spremenite način prehrane: nič čistega sladkorja, malo čistega škroba ter v prehrano vkomponirajte jogurt, predvsem takega, ki vsebuje žive klice laktobacilov. Občasno si na nočno predlogo nanesite pol žličke tega jogurta.
Ne oblačite se pretesno in predvsem uporabljajte zračna oblačila iz naravnih vlaken (posebej perilo)
Ne umivajte se prepogosto z milom in še takrat le z pH nevtralnimi ali celo kislimi mili (najbolje le 1x dnevno)
Opustite razvade kot so kajenje, pitje alkohola in predolgo zadrževanje v vlažnih in slabo zračenih prostorih.

In še nekaj: ženske z rednimi spolnimi odnosi imajo pogosteje močnejši izcedek, kar ni bolezen temveč pojav, ki nekatere pač bolj, druge pa manj moti. tudi KT z vplivom an hormonsko okolje v telesu nekoliko povečajo možnost za razvoj glivic.

Zahvaljujem se vam za odgovor, zanima pa me še nekaj: Kako je z oralnimi spolnimi odnosi? Jih smem imeti? Trenutno imam predpisane kapsule DIFLUCAN, ki jih jem enkrat mesečno ob menstruaciji – kuro imam 6 mesecev (še 4,5 meseca)

Najlepša hvala

Predvidevam, da gre za trdovratno vaginalno kandidozo. Stanje ni ovira za oralne spolne odnose, če vam je do njih, niti za običajne ne.

New Report

Close