Najdi forum

Spoštovani, stara sem 19 let in ginekolog mi je zaradi ponavljajočih se vnetij nožnice predpisal Vagifem 10mg. Šokirana sem saj sem prebrala da lahko povzroča rak jajčnikov in kup enih drugih stranskih učinkov ki jih res ne rabim za povrh vsem mojim ginekološkim težavam, ter da se predvsem uporablja pri ženakah 50+ ?? Je to normalno oz. prava terapija ? Ali lahko vpliva na plodnos ? Nisem bila še nikoli noseča. Hvala za odgovor. Lep pozdrav

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5438, 05.02.2026 ob 18:21

Spoštovani, stara sem 19 let in ginekolog mi je zaradi ponavljajočih se vnetij nožnice predpisal Vagifem 10mg. Šokirana sem saj sem prebrala da lahko povzroča rak jajčnikov in kup enih drugih stranskih učinkov ki jih res ne rabim za povrh vsem mojim ginekološkim težavam, ter da se predvsem uporablja pri ženakah 50+ ?? Je to normalno oz. prava terapija ? Ali lahko vpliva na plodnos ? Nisem bila še nikoli noseča. Hvala za odgovor. Lep pozdrav

Vagifem je zdravilo, ki vsebuje estradiol in ga res običajno predpišemo starejšim ženskam, ko jim naravni estrogeni upadejo. Deluje lokalno in nima pomembnega vpliva na jajčnike.

Predlagam, da ponovno vprašate ginekologa, ali je res mislil Vagifem ali pa Vagisan, ki je zdravilo, ki vsebuje mlečno kislino in se pogosto uporablja za ponavljajoča vnetja. Morda se je zatipkal.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close