Najdi forum

Moji Miškolinki pa so bili na morju straaaašno všeč vaflji, ki so jih pekli zvečer na obali. Prelili so jih s slatnimi prelivi, ali vanilijevo kremo, pa še čokolado po vrhu … njam-njam.

Sedaj smo pa doma in bi jih tudi doma radi spekli, pa ne vemo kje kupiti pekač za vaflje.

Naj še omenim, da živimo blizu avstrijske meje, tako, da lahko skočimo tudi k sosedom.

Formovci, na pomoč!

Hvala vam v naprej in lep sončen dan vam želim.

Pekač za vaflje imajo verjetno v Merkurju, Big Bangu, mogoče tudi v Sparu in Mercatorju. Jaz sem ga kupila v Metroju v Avstriji.

lp, Maja

Mi lahko zaupaš koliko si dala zanj, če ni skrivnost?

Hvala in lp.

v avstriji 20eurov, tisti v katerem speces naenkrat 5 srckov.

klavdija

Hvala.
Kakšno pa narediš maso?
Jaz bi jo naredila kot za palačinke, mogoče malo bolj gosto.
Bi bilo to OK?
Ste zadovoljne s pekačem?

Joj, se žal ne spomnim, ker ga imam že zelo dolgo. Imam pa tistega Tefalovega, ko plošče menjaš in lahko delaš tople sendvič in pa gril.

lp, Maja

obstaja sicer ogromno receptov za vaflje,
jaz jih vedno delam “od oka”, tako kot praviš ti – malo gostejše od palačink,
včasih noter naribam čokolado, včasih dodam mlete orehe,.. pač kar je pri roki. Mi jih namažemo z marmelado, ali jemo zraven kompota,….

klavdija

Jaz jih delam tudi kar “od oka”. Imam sicer nekaj receptov, ki so bili priloženi, ampak redkokdaj jih delam po receptih.
S pekačem pa sem zadovoljna.

lp, Maja

pa so vaši vaflji hrustljavi? moji so (masa malo gostejša kot za palačinke, prav tako “od oka”) tako nekam gumjasti, niso tisti pravi… kaj naredim narobe?

Mislim da mora biti beljak – sneg posebej, pa v original receptih je ogrooomno margarine (250 ! g)

Tisti vaflji narejeni iz bolj gostega testa za palačinke so bolj tako-tako.
Testo za prave vaflji je bolj kot testu za palačinke, podobno testu za biskvit, ki mu dodaš maščobo.

Drugače ti pa svetujem, da obiščeš forum prehrana, v iskalnik vtipkaš vaflji in recepti se ti bodo kar vsuli.

Zdravo!

Javljam po tej poti. Danes sem v Metroju v Avstriji videla pekač za peko vafljev (4 srčki) za 27.90€.

Hej!

Za prave hrustljave vafle masa ni enaka palacinkini.V njej ni nic mleka, samo jajcka( rumenjaki, sneg), mascoba,sladkor, moka s pecilnim in voda. Testo je podobno piskotnemu, rahlo. Na model testo polagamo z zlico( gostota) Zelo so dobri , ce del moke nadomestimo z zmletimi orehi, mandlji… Recepti in postopek – na Prehrani. Lp

babi, na prehrani ne najdem, če vtipkam “vaflji” ali “recept za vaflje”. je to možno?!

New Report

Close