Najdi forum

vadba doma

Prosila bi, da mi kdo svetuje kakšne vaje naj delam. V fitnes ne morem hoditi. Doma pa ima na voljo kolo in veslaško napravo. Rada bi nasvete za vadbo za povečanje mišične mase. Prosim ne pišite, da naj kupim uteži ali pa naj hodim v fitnes. Rada bi vaje brez posebnih pripomočkov. Tudi kak nasvet o improviziranih utežeh bi mi zelo prav prišel.

Skalca,

Vaj, ki jih lahko delas doma, je nickoliko. Le malce domisljije potrebujes.
Nerodno je, ker jih ne znam imenovati, z opisi pa ne vem kaj bi dosegel, ampak bom vseeno poskusil. Torej…
– Sklece: lahko jih delas na mnogo nacinov – navadne siroke, navadne ozke (dlani sta blizje skupaj), siroke s prsti navznoter, siroke s prsti navzven, na pesteh, lahko jih delas na nagnjeni podlagi (tudi prucka bi znala biti koristna).
– Pocepi: navaden pocep, pocep z razkorakom (ena noga v dolgem koraku naprej, vzames lahko tudi palico, ki jo das za glavo in roke ‘obesis’ nanjo), pocep na eni nogi.
– Ramena in podlaket: vzames lahko kratko (okrog 0.5 m) leseno palico, na sredino katere privezes vrv in nanjo obesis breme (lahko steklenico vode ali peska). Palico primes in z iztegnjenima rokama pred seboj navijas vrvico z bremenom na palico. Vrvico seveda potem se odvijes na isti nacin, kot si jo navila. Tezka, ampak krasna vaja.
– Tricepsi: z rokama se primes roba klopce, noge stegnes predse in jih malce pokrcis, potem pa zadnjico spuscas cim nizje do tal.
– Bicepsi: Dvig telesa na drogu.
– Trebusnjaki na tisoc in en nacin.
– Hrbtne misice: ulezi se s trebuhom na tla in stegni roke predse ter dvigni trup od tal (boki so na tleh), dvig telesa na drogu s to razliko, da imas namesto pred glavo, ki je vaja za bicepse, tokrat drog za glavo. Prijem je v sirini ramen.
– Meca: s konicami prstov stopi na robnik in spuscaj pete do tal.

Upam, da bo pomagalo…

lp,

Robi

Ej, super si, Robi. Cela paleta vaj, pa sploh še nisi prišel do napravic, ki jih ima Skalca doma. Saj poseduje pravi mali fitnes studio.

🙂

Hecno, sploh nisem opazil, da sem pozabil vkljuciti se rekvizite, s katerimi razpolaga skalca.

lp,

Robi

Obstaja precej videokaset, med njimi naj omenim predvsem kaseto od Cindy Crawford – The Next Challenge. Ta je res učinkovita in meni najljubša. ena ura vadbe, se precej spotiš. Za vajo pa potrebuješ samo utežne ročke. Meni ustreza.
Obstaja pa tudi DVD (na Hrvaškem tudi VHS) od Cindy Crawford (kjer vadi s Kathy Kaehler). ta je sicer v osnovi namenjen po nosečnosti, samo tretji del vadbe (ki traja 40 minut) je čisto spodoben.

Veliko sreče.

Robi res si super. Hvala.

No ja ni ravno fitnes. Veslaška naprava je tista ta najbolj poceni – 20.000.

Skalca,

Porocaj kako napredujes, OK? 🙂

lp,

Robi

Večino vaj sem poskusila. Tole z različnimi skleci je super. Nekateri načini so kar precej težki. Tudi počep na eni nogi je problem.
Ne vem pa kako naj rešim to z drogom. Imaš mogoče kak nasvet? Drog bi se še našel. Ne vem pa kam in kako naj ga namestim.
Pa za tole vajo za tricepse nisem povsem prepričana, da delam prav.

Skalca,

Veseli me, ker so ti predlagane vaje vsec! Upam, da se jih ne bos tako kmalu navelicala.

Tisto z drogom zna biti pa problem, ja. Nimam pametnejsega nasveta, kot to, da v prostoru, kjer ti ni skoda lukenj v strop, pac izvrtas par lukenj in s pomocjo nosilcev drog pritrdis na strop. Mislim, da to ne bi bil problem niti v sobi, sploh ce stvar naredis na lep nacin, tako da bo stvar lepa na pogled.

Vaja za tricepse… noge imej pri miru na tleh, ne premikaj jih. Zadnjico spuscaj in dvigaj z rokama, ki ju imas uprti na klopco, s tricepsi. Saj si predstavljas zadevo?
Ce ne bo slo, povej, pa bom poskusil nekako spackati eno skico in ti zadevo prikazati na bolj prijazen nacin.

lp,

Robi

Jaz si zelo dobro predstavljam. In to zadostuje, a ne. :))

No, se na skalco pocakajmo…

lp,

Robi

Robi…omenjas trebusnjake na 1001 način…mene vedno ko delam trebusnjake boli hrbet…vedno… pa dvigujem se tako nekje do polovice… pa tud nimam ravno ravne hrbtenice..tako da…kaj mi priporočas?? Rada bi učvrstila prevsem spodnji in stranski del trebuha…z zgornjim nimam problemov…
Hvala!

Ana,

Spodnji in stranski del trebuha, pravis…

Ulezi se na hrbet, dlani daj na tla in si z njimi podpri zadnjico, potem pa stegnjene noge dviguj od tal (noge lahko zaradi lajsega izvajanja vaje tudi malce pokrcis v kolenih, ampak ne prevec). Tja nekam do kota 30°-45° jih dvigni in ko bos spuscala noge, se z njimi ne dotikaj tal. Za stranske misice pri tej vaji pa malce zarotiraj spodnji del telesa – noge malce pokrci v kolenih in jih dviguj bocno.
Ce imas na voljo prijateljico, si lahko pomagas z njo – ulezi se na hrbet, prijateljica pa naj stopi za tvojo glavo, noge naj da k tvojim ramenom. Z rokama se primi za njene gleznje in stegnjene noge dvigni k njej. Ona pa naj ti noge sunkovito potisne prec od sebe. Seveda se ne smes dotakniti tal. Lepa vaja, rad jo delam tudi sam.

Si ze poskusila s prucko oz. malce nizjo klopco? Ulezi se na hrbet, noge pa daj na klopco tako, da bosta stegni pravokotni na tla. Trup cisto malo dvigni od tal. Roke lahko prekrizas na prsih, ali pa se s prsti dotakni glave za usesoma. Slednji nacin je seveda tezji.

lp,

Robi

..tole je bilo pa hitro… hvala.. bom poizkusila…
Lp..Ana

Zdaj pa tudi jaz razumem. Hvala
Sicer pa vidim, da stresaš vaje kar iz rokava.

Skalca,

Jah preizkusene so, kaj morem. Vsega pa ne smem zadrzati zase, kajne?

lp,

Robi

New Report

Close