Vabilo na predavanje o masaži dojenčka
NAJLEPŠA POPOTNICA ZA DOJENČKA – MASAŽA
V prvih mesecih življenja lahko dojenčku pomagamo pri navajanju na življenje z občuteno masažo, saj mu preko dotika sporočamo da je ljubljen, varen in dobrodošel. Med masažo se vzpostavlja in poglablja zveza med materjo in dojenčkom. Otrok z naravno odprtostjo zaupa njenim rokam. To njegovo zaupanje pa je darilo za vsako mater. Predavanje o masaži dojenčkov od rojstva naprej ima Mojca Kurent, višja medicinska sestra dne 28.11.2006 ob 17. uri v prostorih DIMEDIAS , Specializirani trgovini z zdravili in tehničnimi pripomočki, Leskoškova cesta 9d, Ljubljana, informacije na gsm: 051/300-557, Klara Miklič.
Vabljene bodoče mamice, mamice z dojenčki in vsi, ki jih masaža zanima. Na srečanju bo Mojca govorila o učinkih in prednostih masaže, zakaj sploh masirati in kako se masaže lotiti.
Pozdravljeni,
Imam 8 mesecev starega dojenčka. Od 2 meseca starosti ga vsak večer po kopanju masiram. Masaža je zelo preprosta – božanje in gladenje rokic in nogic, gnetenje dlani in podplatov, krožno gladenje trebuščka ter gladenje in nežno bobnanje s prsti po hrbtu. Vse skupaj traja kakih 10 min.
V člankih, ki sem jih do sedaj prebrala je pisalo, da na dojenčkih ni potrebno izvajati nobenih posebnih prijemov (kot npr. pri masaži odraslih) ter, da je že božanje dovolj.
Na žalost sem šele pred kratkim odkrila vašo internet stran kjer sem prebrala, da masaža dojenčka lahko vsebuje ogromno različnih prijemov ter, da traja tudi 30 min. Prebrala sem tudi, da tečaj priporočate za dojenčke do 8 meseca.
Res sem tudi sama opazila, da je naš dojenček postal zelo radoveden in tudi med masažo noče več mirovati, zato jo dostikrat hitro zaključim.
Zanima me ali je smiselno, da se naučim nove tehnike masiranje glede na to, da očitno prihaja obdobje, ko masaža zanj ne bo več tako aktualna oz. ali pridete na dom učiti masažo tudi na toliko starem dojenčku?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Spoštovani,
vsekakor se pristop do masaže po 8. ali 9. mesecem starosti spremeni, to pa še ni razlog, da se tega prijetnega opravila ne bi lotili tudi ob taki starosti. Masažo prilagajamo otroku, osnovne prijeme ohranimo, ostale pa obogatimo z raznimi uporabnimi predmeti, pesmicami, skratka, dotiku dodamo vsebino in igro.
Uvedemo tudi suho krtačenje po določenih delih telesa, po določenem zaporedju in shemi in vse skupaj lahko postane prijetno druženje za oba udeleženca. Pomembno je , da so taka druženja redna, saj imajo otroci radi ponavljajoče dogodke, saj jim tudi s tem sporočilom dajemo veliko občutka varnosti.
Želim vam še veliko skupnih uric masaže in dotikov.
Če se želite naučiti več, me lahko pokličete po telefonu,
lep pozdrav,
Forum je zaprt za komentiranje.