vabilo na poroko
Pozdravček!
Vidim, da se tudi vidve že vneto pripravljata na poroko, kdaj se poročita??? Midva nameravava it 2-3 dni po poroki na poročno potovanje, ampak sem ugotovila, da je to zelo zapleteno, saj moraš zaradi spremembe priimka in poteka starih pasušev (5. avgust) zaprostiti za nov pasuš(s starim priimkom), ki ti velja samo en mesec po poroki. Ali se da to kako drugače urediti? Hvala za nasvet in Lp.
TaNiTa
aja, še to,…lepo poroko vama želim.
Ne poročim se jaz – sem samo priča in glavni organizator.
To z dokumenti pa je res težava – za poročno darilo sem nameravala podariti dopust – pa bo neizvedljivo ravno zaradi dokumentov. Nevesta je tuja državljanka, poroka 4.5., tako da bo za vse premalo časa. Bom pa podarila darilni bon turistrične agencije, pa si bosta dopust izbrala sama.
Lep dan!
Moja poroka bo sredi julija. Ravno zaradi problemov z dokumenti in priimkom, sem si naredila novo osebno izkaznico in bom z novim potnim listom še počakala, da ne bom imela dvojnih stroškov. Zato sva si izbrala poročno potovanje pač na hrvaškem otoku, (ker greš z osebno izkaz. samo po sosednjih državah), baje pa tudi sam dopišejo nov priimek na osebno. Julija bova šla za nekaj dni na poroč. potovanje, potem pa še na dopust sredi avgusta. To bo vse v sklopu medenih tednov….mescov….he, he!
Za darilo je pa tudi boljši darilni bon pri turist. agenciji, da se mladoporočenca lahko sama po svojih možnostih odločita.
LP!
Tudi midva se poročiva v juliju in sicer 27.07.2002, na potovanje greva se pravi 29. ali 30. 07. Stari potni listi potečejo 5. avgusta letos, zato si bosta tudi vidva po moje morala urediti nove, če gresta kam dlje. Samo en mesec pa velja zato, ker ti dajo po poroki en mesec časa za spremembo dokumentov, po enem mesecu oseba s starim priimkom ne obstaja več,…no ja tako nekako so meni razložili, čeprav mislim, da vsa stvar bolj blesava nebi mogla bit, ker si moraš zaradi poteka potnih listov narediti nov potni list(s starim priimkom), potem, pa ko prideš domov iz potovanja zopet narediti novega(zaradi novega priimka) in imaš v bistvu dvojne stroške.
Pa saj nima veze se zaradi tega sekirat, ko so pa pred nami tako lepi in srečni dnevi. Uživajte!
TaNiTa