Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Otroci s posebnimi potrebami in dolgotrajno bolni otroci vabilo na delavnico: ŽIVA POZORNOST V GIBANJU – GIBALNI SISTEM LABAN/ BARTENIEFF ZA VSAKOGAR

vabilo na delavnico: ŽIVA POZORNOST V GIBANJU – GIBALNI SISTEM LABAN/ BARTENIEFF ZA VSAKOGAR

nštitut IZIS vabi na dvodnevno delavnico : “ŽIVA POZORNOST V GIBANJU – GIBALNI SISTEM LABAN/ BARTENIEFF ZA VSAKOGAR”. Delavnica je aktualna za vse, ki delujete na področju zgodnje obravnave, tudi za druge strokovnjake v zdravstvu, vzgoji in izobraževanju, socialnem varstvu. Delavnica bo potekala pod vodstvom Alexandre Baybutt iz Londona in bo v PETEK , 14. JUNIJA, od 16.30 do 20.30 in v SOBOTO, 15. JUNIJA 2019 od 9.00 do 14.00 ure, v SONČNI VILI, KAMNIŠKA 22a , 2000 MARIBOR.

OPIS, VSEBINE IN CILJI: Raziskovali bomo različne načine gibanja, s poudarkom na temeljnih razvojnih gibalnih vzorcih, ki imajo nevrofiziološko osnovo. Kot otroci smo skozi lastno izkušnjo razvoja temeljne vzorce doživeli in integrirali v specifičen sebi lasten način gibanja, naš »nebesedni podpis«. Kot odrasli lahko temeljne razvojne vzorce gibanja spoznamo, ozavestimo in integriramo »na novo«. Tako pridobljeno , “na novo integrirano ” znanje lahko uporabimo, da podpremo sebe in druge pri soočanju s vsakodnevnimi izzivi. Raziskovanje temeljnih gibalnih vzorcev skozi pozorno in čuječe gibanje odpira, razvija in krepi zaznavanje, zavedanje, pozornost in sposobnost koordinacije. Zaznavo povezuje s čustvi, opazovanjem in mišljenjem. Nadgradi tudi naše razumevanje spretnosti gibanja in s poudarkom na odnosih spodbuja ustvarjalnost. To razkriva pomene in odkriva dimenzijo smisla. Ta izkušnja lahko doprinese k bolj učinkoviti komunikaciji z otroki in odraslimi, podpre nas pri skrbi zase in zaščiti pred izgorelostjo. Za delavnico ni potrebno nobeno specifično predznanje kot tudi ne posebne sposobnosti – le volja in veselje do raziskovanja gibanja. Primerna je tako za tiste, ki se z LBMS srečujete prvič, kot za tiste, ki že imate izkušnje na tem področju. Gibanje na delavnici se prilagaja potrebam udeležencev.

LABAN – BARTENIEFF SISTEM združuje znanja anatomije, kineziologije, senzo-motorično integracijo in druge somatske pristope, tudi znanja fizioterapije z izkušnjo in znanjem ustvarjalnega gibanja in plesa. Koordinacijo in organizacijo temeljnih gibalnih vzorcev in telesnih povezav povezuje s kvalitetami gibanja, z gibanjem v prostoru in obliko gibanja. Temeljne elemente gibanja in plesa povezuje s komunikacijo in razvojem pozornosti. Na izkustven in ustvarjalen način nam predstavlja tudi temelje tega, kar potrjujejo spoznanja sodobne medosebne nevrobiologije.

Edinstvena priložnost, da doživite in spoznate gibalni sistem Laban/Bartenieff (Laban Bartenieff Movement System – LBMS), tudi da nadgradite predhodne izkušnje in poglobite morebitno predhodno znanje. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, z možnostjo stalnega prevajanja v slovenski jezik.

KONTAKT, INFORMACIJE IN PRIJAVE: INŠTITUT IZIS, Alenka Lin Simonič , mobi: 040 748 960, [email protected] ali [email protected] Natančno izpolnjeno in podpisano prijavnico pošljite skenirano po e –pošti na naslov [email protected] ali po pošti na naslov: INŠTITUT IZIS, Gaj nad Mariborom 32a, 2354 Bresternica.

INŠTITUT IZIS si z različnimi programi prizadeva za izboljšanje psihofizičnega in psihosocialnega blagostanja posameznikov, parov, družin in širših skupnostih na različnih ravneh in za različne ciljne skupine na kontinuumu od rojstva do smrti ter tudi trans-generacijsko. Inštitut izvaja programe za razvoj, ohranitev in povrnitev zdravja. Vsi temeljni programi gradijo na načelih plesno gibalne (psiho)terapije v kombinaciji z drugimi modalitetami umetnostnih terapij (glasbeno, dramsko, likovno). Ustvarjalno terapevtski model in pristop IZIS razvija različne ravni plesno gibalno terapevtskih programov in projektov ter dejavnosti pomoči z umetnostjo, ki so v javnem interesu. Na ta način zavod udejanja specifični prispevek plesno-gibalne terapije in tudi širšega področja pomoči z umetnostjo kot znanstveno utemeljenih interdisciplinarnih strok pri odgovarjanju na potrebe in udejanjanju koristi za različne ciljne skupine.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close