Najdi forum

Vabilo k sodelovanju v doktorski raziskavi

Vljudno vas vabimo k sodelovanju v doktorski raziskavi z naslovom Travmatične izkušnje in potravmatska rast po ločitvi, vse tiste, ki imate izkušnjo partnerske ločitve.

Partnerska ločitev je zadnjem času zelo pogost pojav in raziskave kažejo, da se uvršča med bolj stresne življenjske preizkušnje posameznika. Ob tem pa lahko partnerska ločitev ponovno sproži prebuditev bolečih doživljanj iz otroštva, ki ovirajo proces soočanja z partnersko ločitvijo.

Zaradi pomanjkanja raziskav na področju travme iz otroštva in potravmatske rasti po partnerski ločitvi je osrednji namen raziskave raziskati razlike v potravmatski rasti po ločitvi med posamezniki, ki so doživeli travmatične izkušnje v otroštvu, in tistimi, ki travmatičnih izkušenj v otroštvu niso doživeli. Raziskava bo dodatni znanstveni doprinos na področju nudenja različnih oblik pomoči in podpore posameznikom z izkušnjo ločitve.

K sodelovanju v anonimnih intervjujih vabimo posameznice in posameznike z izkušnjo partnerske ločitve.

Intervju bo potekal na podlagi polstrukturiranega vprašalnika. Sodelovanje v intervjuju je prostovoljno in anonimno, kar pomeni, da ne bomo nikomur izdali podatkov o identiteti ali drugih podatkov intervjuvancev. Rezultati bodo predstavljeni na način, ki ne bo omogočal identifikacije udeležencev. Pred tem bodo intervjuvanci podrobneje seznanjeni s potekom intervjuja.

Intervjuji bodo potekali glede na dogovor osebno ali po spletu.

Raziskava je odobrena s strani Komisije Republike Slovenije za medicinsko etiko.

Če vas zanima sodelovanje ali v primeru dodatnih vprašanj glede raziskave, nas kontaktirajte na email: [email protected] ali na telefonsko številko 041 294 365.

Hvala in lep pozdrav.

 

Mladostne travme ali pridobljene izkušnje, ki vplivajo na osebnostni razvoj človeka so premalo za presojo ravnanja odraslega človeka, ki v življenju nabere nova spoznanja, se odziva nanje tudi v odvisnosti razvoja svojega bitja. Tako se zgodi da začetni mladostni zagon zakonskega življenja ponehuje in zakonca živita le še kot znanca v svoji skupnosti, kar sicer uradno velja kot zakonska zveza, dejansko pa nima vsebine zakonskega življenja.

POglej nimam izkušenj, vendar se srečujem z  temi primeri vsak dan. Namreč glavni vzrok je tukaj, da  določeni nasedejo na zavajanja in potem se zgodijo spori, kateri privedejo do ločitev. Poglejmo primer. Nekdo širi neresnice z ciljem, d abi škodoval določeni osebi. To ne pove direktno človeku ampak  tretji osebi in potem ustvari  lažno sliko o določeni osebi.  Oškodovanec ali oškodvanka se ne moreta braniti, ker ne vesta proti komu bi ukrepala. Tako sumov in posledično do prepiranja in do ločitev.  Zelo nevarn opodročje je sedaj prirejanje fotografij in fotomontaž. Človek, kateri živi pošteno in nima blage veze o tem  bo nasedel in bo takoj ogenj v strehi doma.  Zato pravim, da bi morali posvetiti pozornost tudi n atem področju.  Posledičn odobivamo žalostne zgodbe, kjer ob pumpanju odvetnikov in  drugih, kateri pristavijo ekonomski lonček k temu, da bi zaslužili tukaj, dobivamo tretjo tragično stran in to so razpad familij in žalostne zgodbe otrok.
Zato jaz osebno nebi  vse vrgel krivdo alkoholu in raznim skokom čez plot, ampak bi  šel malo na široko, da se to področje osvetli, saj  roko na srce. Nekaterim celo koristi to, da imajo iz tega naslova denar  in seveda delovno mesto, kar pa je moralno sporno. Žal to so dejstva.

 

Bodo zaključki te raziskave kje objavljeni? 🙂

Super in podpiram 😉

 

New Report

Close