Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija VABILO ČLANOM DRUŠTVA – DELAVNICA!

VABILO ČLANOM DRUŠTVA – DELAVNICA!

Članici Drutšva bolnikov z limfomom, Tanja Benedik in Kristina Modic v okviru internetnega foruma Skrinjica idej aktivno sodelujeva v akciji “STEKELNIČKA UPANJA ZA BOLNIKE Z RAKOM”. Ker meniva, da bi gotovo tudi drugi člani našega društva želeli sodelovati v tej res lepi akciji in izdelati stekelničko upanja za soborca, ki se trenutno zdravi v bolnici, Društvo bolnikov z limfomom organizira 13.2.2006 “DELAVNICO STEKLENIČKA UPANJA”. Naš cilj je izdelati 150 stekelničk upanja, ki jih bomo prostovoljci v okviru Zavoda Med.Over.Net, ki je nosilec akcije in kjer se zbirajo že narejene stekleničke upanja, odnesli hospitaliziranim bolnikom na Onkoliškem inštitutu in Univerzitetni hematološki kliniki v Kliničnem centru v tednu boja proti raku – med 6. in 11. marcem 2006.

S seboj prinesite steklen kozarec z gladko površino, ki vam bo služil kot valjček za valjanje Fimo mase, različne predmete, s katerimi boste oblikovali maso (zobotrebec, palčke različnih debelin,…) in večji kos PEKI papirja, na katerem boste oblikovali in valjali maso. Za maso in stekleničke je poskrbljeno!

Še nekaj informacij o akciji…

Projekt Stekleničke upanja (The Bottles of Hope) je leta 1999 v ZDA spontano pričela Diane Gregoire, ko se je s kemoterapijo zdravila za rakom. Prišla je na idejo, da bi združila talent in bolezen ter bi prazne stekleničke, v katerih so bila zdravila za njeno kemoterapijo, »oblekla« s Fimo maso. V stekleničke je napisala še željo in jih podarila bolnikom, ki so vsak dan znova v bolnišnici upali na ozdravitev. Bolniki so stekleničke izjemno lepo sprejeli, zato je Diane začela s širjenjem ideje »stekleničk upanja«. Stekleničke upanja se nikoli ne smejo prodajati, biti morajo podarjene bolnikom z rakom z željo, da prinašajo v njihova življenja upanje. V stekleničkah sta združena ljubezen in spoštovanje do sočloveka ter umetnost. Vsaka steklenička je umetnina zase, predvsem zato, ker je narejena s srcem in z željo, da v življenje nekoga drugega prinaša pozitivno energijo in uresničitev želja, predvsem želje po ozdravitvi.
V Sloveniji je ideja s pomočjo Kalvdije Kurent vzplamtela na internetnem forumu Skrinjica idej na straneh http://www.med.over.net. Nad idejo smo se ustvarjalke foruma, med katerimi sva tudi Kristina Modic in Tanja Benedik, hitro navdušile in jo sprejele kot izziv izdelave stekleničk za vse bolnike z rakom, ki so v procesu zdravljenja. Takšnih bolnikov je približno 1000. Stekleničke upanja se že nekaj tednov izdelujejo po domovih, na manjših srečanjih in ustvarjalnih delavnicah po vsej Sloveniji. Prve Stekleničke upanja bodo podarjene najmlajšim bolnikom z rakom, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki, zaključek akcije pa bo ob tednu boja proti raku, med 6. in 11. marcem 2006.

V kratkem boste prejeli tudi pisna vabila, v katerih bo naveden tudi kraj delavnice in točna ura.

SKUPAJ SMO MOČNEJŠI! PRIDRUŽI SE!

Kristina Modic in Tanja Benedik
DRUŠTVO BOLNIKOV Z LIMFOMOM

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Kristina,
škoda da 13. ponedeljek… :((
Lepo ustvarjajte in “fajn” se imejte še za nas!
lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Petrca,

morali bi se… kakor koli že…. dobiti… Da morda naredimo v MB ali okolici tudi kakšne sestanke za vaš konec…. Hej, kmalu bo občni zbor. Te bom obvestila dosti prej…. Bi bilo super, če bi prišla. Imam eno fajn idejo… Več na mejlu ali po telefonu.

Lupčka za Jakca!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

New Report

Close