Najdi forum

vabila – poroka

Zdravo,

na forumu sem se oglasila,da bi dobila neodvisno menje oz. nasvet kaj narediti v situaciji. Hvala ze v naprej za odgovore:)

S fantom se porociva, za poroko sva se odlocila zelo na hitro, saj se po porokiseliva v tujino. Tudi sedaj sva v tujini, vendar ne dalec (800 km od slo), po poroki greva iz evrope. Skratka, na poroko sva povabila vsak svoje prijatelje. Ze predcasno sva vse obvestila po telefonu, facebooku, emailu da se porociva, ko so bila vabila izdelana sva jih seveda tudi poslala po posti, ker zaradi razdalje enostavno ne gre drugace. Na vabilu pise, daj sporocijo do xy datuma v kolikor pridejo in ta xy datum je ze bil. Nekateri se na vabilo niso odzvali. Niti ne zahvalili, niti ne potrdili zavrnili. Kaj naj narediva s temi, ki se niso odzvali. Ali naj jih pokliceva in vprasava ce so vabilo dobili in kaksna je situacija, ali preprosto nic in to sprejeti kot zavrnitev.

Lep pozdrav.

Glede na to, da je poroka res velik dogodek ti predlagam, da jih pokličeš in vprašaš. Kajti, zelo ti bo neprijetno na poroki, če se slučajno prikažejo in jih ne boš imela kam posesti ker jih nisi uvrstila na sedežni red, pa ne bo naročene hrane za njih itd… potegne en kup stvari za sabo. Sicer je res neodgovorno, da se ljudje ne držijo datumov, ampak kaj pa veš, mogoče imajo kakšno neprijetno situacijo ali kaj podobnegaj kar jim je pač povzročilo, da so jim te stvari ušle iz glave.
Telefonski pogovori bodo res nekaj nanesli, ampak veliko manj, kot če bi se mogoče res nepričakovano prikazali. S tem si boš prihranila sramoto. Ne odlašaj s klicanjem, ker pri pripravi poroke, so na koncu vsi dnevi zelo dragoceni.

Pa srečno v zakonu in na drugem koncu sveta!

Se strinjam z Didico. Pri naju se je celo dejansko zgodilo, da nekdo po pošti ni dobil vabila, čeprav je bilo priporočeno poslano (možno seveda, da bi ga skupaj z reklamami odvrgel, a dejstvo je, da pač res niso vedeli, da so vabljeni).

Midva sva vabila nesla osebno, ker posti ne zaupam vec (se je ze tolikokta zgodilo, da se je izgubila oz. Enostano ni bila dostavljena). In nama do predvidenega datuma 3/4 ljudi ni odgovorilo ali se bodo poroke udelezili ali ne. Oz. Nama tega tudi kasneje niso sporocili.
Ampak so bili sorodniki, pri njih pac velja oz. Je bilo njim logicno da ce ne sporocijo, pomeni da pridejo. Jaz sem se pa jezila na njih…priznam.

New Report

Close