Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja V vrtcu bo morda že prepozno

V vrtcu bo morda že prepozno

Hej, pridne bralke!
Tole knjigico sem potegnila “iz naftalina!”
že davno nazaj sem jo prebrala. Jo je še katera? In kaj menite o njej?
Povem po pravici, sem večinoma v “megli” in bom mogla vajo ponovit. Takrat se mi je zdela zelo dobra.
Aja, še to – avtor je Masaru Ibuka.
Lp, Mateja

Sem jo prebrala, sama še nimam otrok, nekako pa sem si začrtala “plan” kako naj bi jih vzgajala. Čeprav mi bo vsaka mamica rekla, da potem, ko zares postaneš mama, delaš ravno tisto kar si rekla, da nikoli v življenju ne boš. Z avtorjem se sicer ne strinjam v vsem, je pa dobra knjiga.

Ja, brala sem jo , uf tega je najbrž že 9 ali 10 let. Če se prav spomnim, je avtor pisal o zgodnjem opismenjevanju (“brati” reklame, napise na trgovinah, znake itd.), tako da si otok zapomni sliko besede + sliko predmeta hkrati in se ne uči brati po črkah. Pa najbrž še kaj, tole sem si zapomnila, za drugo pa ……
Ne vem, če jo bom ponovno brala. To je japonski avtor, na Japonskem je konkurenčnost otrok v izobraževanju strahotna in povsem neprimerljiva s Slovenijo ali Evropo. Če pomislim, koliko mladih odličnjakov na Japonskem naredi samomor, ker se jim ni uspelo vpisati na (želeno) univerzo, me spreleti srh. Tako da njihove metode ne morejo biti 100% prenosljive v naše okolje, v naš vrednostni sistem. Poleg tega je celo slovenskih avtorjev in avtoric na temo predšolske vzgoje že malo morje. Če se na hitro spomnim samo odlične Zdenke Zalokar Divjak.

Bi pa najbrž nekatere ideje bile čisto zanimive.

LP

Marička

Knjiga je fajn- če jo jemlješ tudi malo z rezervo in premisliš kako in kaj bi bilo res ok. Če jo gledaš pa kot 100% pravilno- pa je zame malo za lase privlečeno.

a to je una kjer avtor predlaga istočasno učenje hoje in rolanja :))) dobre zadeve … čeprav za nas res mal .. tu mač 🙂

se strinjam z JJJ … japonci so drugačni … čeprav so nekatere zadeve v knjigi zanimive 🙂

B.

Sem za gospo Divjak – absolutno!

To je bila za mene ena najbolj vzgojnih knjig (za mene osebno) in knjiga, ki ti resnično da misliti.

Vsekakor priporočam. Elizabet Pently se pred njo lahko skrije ; ))

New Report

Close