V tujini bos vedno tujec
Preberite prosim vse in do konca.
http://www.rtvslo.si/slovenija/v-drugi-drzavi-si-tujec-in-bos-za-vedno-ostal-tujec/316650
Lep sončen pozdrav s severa.
So pa res nasli same naivne nezaposljive golobcke, ki jih je v ksenofobno Slovenijo uvozila punca. 🙂
No, a zdaj mi verjamete!
Kdo pravi da se ne da uspeti
http://www.24ur.com/novice/slovenija/slovenski-milijonar-kupil-jadran.html
Kdo pravi da se ne da uspeti
http://www.24ur.com/novice/slovenija/slovenski-milijonar-kupil-jadran.html%5B/quote%5D
Nihce ne pravi tega! tujec pa ostanes v vsakem primeru, uspeh ali ne.
Buddha je rekel: Kar mislis to postanes. Postanes to kar mislis.
Stevilo slovencev ki uspe(obogati) v tujini je manjse kot teh ki obogatijo doma, zakaj, zato ker doma ze imajo podlago. Tisti pa ki so brez dela doma bodo brez dela v tujini, ker ga ni na svetu kraja kjer podpirajo lenuhe.Po vsem razvitim svetom je danes na miljone ki so koncali solanje in so brezposelni. Slovenska izobrazba je slabo priznana v razvitih drzavah. Toda upam da se razumemo, pojdi in probaj sreco , poglej mene v nedeljo dopoldne sedim za racunalnikom in pisem te oslarijehahahaha briga mene kam greste. Jaz grem v PUB na kosilo….ti pa kamor ces.
Lp iz GB
EVO ENGA KI DRUGIM GLAVO SOLI IN SE VAZNEGA DELA ZATO KER SE PRI
STAREM NEOPRANEM KROZNIKU SEDI CELE DNEVE . TAM NOTRI PA JE SVOJE
KONZERVIRANE SPAGHETE POZRL KAR MRZLE KER SPLOH ZIVI KOT ROBINSON
NA SVOJEM MRZ LEM OTOKU ..SEVEDA JE POPIL 1 LITER SLABEGA VINA .
POTEM PA FILOZOFIRA KOT CE BI CELA ANGLIJA NJEGOVA BLA ….
JA BOMO TAM PRISLI IN TI TVOJO BAJTO PORUSLI PA TVOJ ORDI V
MORJE VRGLI IN TEBE TUDI SREDI MORJA
Kako se sploh pocutijo Slovenci, kateri vec kod 20 let zivijo zunaj Slovenije? Mislim, da za njih velja; v Sloveniji bos vedno tujec!
Imam prijatelja in tocno vem kako se pocuti, ko pride na obisk!
To je pa res kar reces ker te scasoma ljudje za Angleza Francoza Ali italijana vzamejo -najprej sosedje potem pa tudi daljna druzina vse dokler se krog okoli tebe ne stisne pocasi ti se jim oddaljis ali pa oni tebi
ker ne razumejo da si kar takole odsel in jih v njihovih tezavah pustil .po drugi strani cim je tvoja osebna
izkaznica neveljavna ti nimas vec stalnega prebivalisca prijavljeno v Sloveniji ti sploh nimas vec pravice tega ceezama dobiti .
Tvoja uradna stevilka postane potni list -in za njih ti ne obstajas vec -pravi tujec si scasoma postal ..ko si pa v Franciji ali drugje ljudje ti ne bojo rekli odkrito da si ti njihovim otrokom ali tudi njimkruh pozrl pac pa te hinavsko vprasajo kaj te je sem pripeljalo –ali v Yu ni dela ali so place slabe . Ce so to stranke ble sem jim rekel samo da mi je Slovenija ozka .Prijateljem na delu ali bolje receno poznance – ce jih lahko tako imenujemo pa sem samo rekel da je v Sloveniji 2 miliona buteljev in da je to premalo da ze od mladosti sem zelel Francozke ali Spanske butelje spoznati da povprecno napravim .Pa zares mi je njihova bedastoca vsec ..Ne si zamislit da smo si v tujini vsi bratje ki en drugemu pomagajo vsi smo si v konkurenci nihce nima rad nikogar vsak se po svoje muci in ne smes na nikogar racunat ce se v slabem polozaju znajdes .
Kako se pa pocuti? Za primerjavo. Jaz se namrec pocutim doma.
Kot da sploh ni iz Slovenije, ker ga vsi klicejo svabo ali nemec + ime! Neumnost!. Ce ga sami vpasate iz kje pa je, je odgovor, iz Slovenije / Gorenjska. Ce ga prijatelji predstavijo med svojimi prijatelji – prvo prefiks da vsi znajo, da zivi tam nekjer v Nemciji, potem pa ime. Ga razumem zakaj se pocuti kot tujec.
Isto se meni dogaja, a jih izobrazujem, da sem iz Ljubljane in od nikjer drugje. Enim se celo da dopovedati. Dokler spet ne pozabijo. Ampak to se ne pomeni, da se pocutim kot tujec.
Forum je zaprt za komentiranje.