V STUDENTSKEM DOMU
Kako je tam za ucenje? Je to sploh mozno? – se uciti namrec – rekli so mi, da je nemogoce zaradi hrupa in kaosa in neolikanih ljudi, ki so tam. Je to res? A kaj maltretirajo bruce?
Thanx za odgovore
Jaz sem bila v studentu od 2 letnika dalje in po mojih izkusnjah je malce odvisno tudi od srece. Lahko naletis na dodelitev v kaksen bolj “divji” blok in potem je res kar pises. V vecini primerov pa temu ni tako.
Lahko si pa v cisto mirnem bloku in imas nerazumevajocega cimra.
Samo ce si dovolj glasen se da vse uredit!
Moje življenje v študentskem domu je bila moja najlepša izkušnja in moj najleši del življenja do sedaj (OK sedaj mi bo res še lepše,..ampak dobro…). Vse je bilo nad pričakovanji in mislim, da takega načina življenja nesme zamuditi noben pravi študent. OK zdaj pa k tvojemu vprašanje—> stvar je taka, da se lahko uči vsak kdor se hoče. Hrup čez dan ni tako neznosen, še posebej ne v dopoldanskih urah, pa tudi zvečer ni pretran, saj se žurerji ponavadi umaknejo kam na kup. Pa tudi, če pride do situacije, da te družba nekako sili, da se jim pridruži, mislim, da je vsak tako zbrihtan, da ve kdaj se jim lahko pridruži in kdaj je treba nadaljevati z resnim delom – učenjem. Jaz se nisem nikoli pustila zmesti (,..hehe,..no redko kdaj tudi) in ko sem imela izpite sem se učila, ko sem bila frej, sem pa včasih tud po tri dni skupaj žurala in bol je the best!!! Mi smo ga res prehecali v študentu in redko kateri ni speljal vse obeznosti na faksu do konca.
Želim ti lepa študentska leta in čimveč norosti!
TaNiTa
Se strinjam s Tanito! Sama sem praktično diplomirala v vrvežu in sploh me ni motilo, da okrog mene skačejo ljudje. Pravzaprav sem se počutila veliko bolj neprijetno, ko je čez nekaj let prišel nekakšen samostanski režim in z njim cvikanje, ali morda ne dihaš preveč na glas. Okej, pretiravam, ampak to mi res ni bilo všeč. Svetovala bi ti, da se vsekakor vseliš v študenta, če imaš to možnost, ker se boš s tem naučil samostojnosti in sobivanja. Če pa imaš probleme s koncentracijo, pojdi študirat v NUK ali v čitalnico na svoj faks. Motijo te konec koncev lahko povsod, tako v študentu kot pri zasebnikih.
Aja, še o brucih: seveda so tarča zbadanja in posmeha, kakih krutih ritualov pa (vsaj na Gerbičevi) nismo izvajali. Kar pogumno!
Pestro, zanimivo, strgano, če hočeš se da učit, moraš pa, seveda, met voljo. Najlepša leta… živeli študentje!!!
Jaz sem v študentu preživela štiri nepozabna leta in to obdobje je bilo noro!!!!
jaz sem se učila v knjižnici in v čitalnici na faksu! Če pa sem se mela ful za učit, pa sem imela, hvala bogu, razumevajoče sosede in cimro, vse se je dalo zmenit!
No, pa sem taka, da me hrup tudi ne moti preveč! Razen zadnji dan pred izpitom!
Študentski dom je zakon!
Saša
Jaz bi šla full rada v dom, samo zanima me če je dom za bolj revne oz. če imajo starši slabše službe? Jaz namreč potemtakem ne izpolnjujem teh pogojev in me ne bi sprejeli. Koliko pa stane kaj ta dom? Povejte še, če se da kaj švercat!
Forum je zaprt za komentiranje.