Najdi forum

V razveznem postopku

Z možem sva se dogovorila da se ločiva. On si je v tem stresnem času našel družbo štirih, deset let mlajših žensk in enega moškega s katerimi hodi ven po lokalih, žurira in pd. Meni je ob vsem tem hudo, saj to okolica vidi, pa še nisva končno ločena, pa tudi sice se mi ne zdi primerno takšno življenje za 40 letnika. Menda mu je ena od teh žensk tudi všeč in se počasi kurita.

Ne vem ali naj mu kaj rečem ali naj bom tiho. Hvala za vaš nasve.

Saj se bosta pa ločila… menda je razlog za to ne.
Kaj je primerno vedenje za 40 letnika pa ti žal ne moreš odločat – ker se vsak sam odloči kako bo živel oz. kaj bo delal.
Morda se hoče ločit ravno zato, ker si ti bila preveč resna in toga.

********************************************* We all know that cats rule the world!

Ojla!

Tvoj mož je samostojen človek in on sam odgovarja za svoje obnašanje.

Enako kot ti tudi samo za svoje. Dovoli mu, da gre po svoji poti, to je bistven sestavni del ločitve. Nista več midva, ampak ti in on.

Vse dobro!

Prvo pravilo v “novem”življenju-spreminjamo lahko le sebe,druge ne.

Pozdrav!

Vaš mož svojo stisko rešuje na način, da hodi po lokalih, žurira ipd.. Vi pa ostajate doma, z vso bolečino, ki jo prinaša ločitev. Sram vas je, ko ga gledate, kako se sramoti, saj čutite, da njegovo vedenje ni primerno za njegova leta. Pa vendar boste zelo težko vplivala na njegove odločitve, kam gre, kdaj in s kom.
Kako vam je ob tem, ko gledate, kako se spogleduje z drugimi in se počasi kuri, kot vi pravite, vidva pa sta še vedno poročena? Najverjetneje se tudi vi počutite osramočeno in izdano.

Koliko tega kurjenja je namenjeno prav vam in maščevanju? Kaj vam sporoča s tem vedenjem? Kako to, da vi to vse veste in koliko njemu to ugaja, da se ukvarjate z njim? On čaka na vaš odziv. To vedenje je namenjeno vam.

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva-Zakonski in družinski center, Ptuj Tel: 030/333-009 E-mail: [email protected]

Draga moja Viki, povem ti da so v določenih situacijah moški kot mali otroci. Tudi jaz sem bila v ločitvenem postopku in nekega dne ko sem prišla domov (nekaj časa sva še živela pod isto streho) mi je tko nonšalantno naznanil nekako takole : “Živjooooo, ej da ne boš znorela (::::::) je tukaj. Lačna je pa ji za jest pripravljam.” Nato ji je do konca spekel jajčka in hrenovke ter ji odnesel v spalnico. Še danes ne vem kako sem lahko tako hladno odreagirala oz. sploh nisem odreagirala. Edino na to sem, da pač naj mi pove en dober razlog zakaj bi skupaj jedle v kuhinji …..no ker očitno ni našel razloga ji je nato postregel v spalnici. Potem se je zataknilo ko sem se stuširala in sem rabila sveže obleke. To je še edino kar je takrat ostalo mojega v spalnici. Poklicala sem ga po telefonu če lahko vzamem oblačila (predvsem zato sem poklicala da ne bi bilo kakšne nerodne situacije ker podrobnosti dogajanja v spalnici me res niso zanimala), rekel je da seveda samo naj ne prižigam luči da se ne bo (::::::) zbudila ker je po obroku zaspančkala………..

hehehehehhe

No bistvo vsega kar sem ti hotela povedati je to da ko sem to pripovedovala psihologinji me je pravzaprav opozorila na to da je to njegovo sporočilo meni. Nisem se poglabljala v to kaj mi je hotel sporočiti, ker me niti ni zanimalo, je pa res zanimivo kako izbirajo način sporočanja moški.

Moraš se požvižgati na to kaj si misli okolica, kaj misliš da moja ni čudn gledala ko sva obe prihajale in odhajale……hehehehe sedaj sem prišla na misel morda pa je hotel izpasti mačo v očeh drugih češ glej…….matr sm mačo……..hehehheh smešno ja sedaj ko gledam za nazaj……..
Samo še to leta res ne igrajo vloge moj je star 45 tko da……….pusti leta ta res niso merila za pametna ravnanja…….

Humor je rešilni pas za plavanje po reki življenja (Wilhelm RAABE)

Dobra zgodba, Smejka! Ljudje se v življenju res znajdemo v vseh mogočih, včasih čisto absurdnih situacijah. Pomaga malo distance (do samega sebe in do situacije) in čim več humorja, kot pravi Smejka.

Viki, morda ti tvoj mož s svojim vedenjem res nekaj sporoča, morda pa je to zgolj njegov način začenjanja znova. Ne vem, zakaj bi bilo njegovo vedenje neprimerno letom? Včasih pač vsakega od nas malo zanese, v takih stresnih situacijah pa še prav posebej. Ne ukvarjaj se z njim, ukvarjaj se s seboj! Kakorkoli hudo ti je, enostavno ga boš morala spustiti, pa karkoli že počne, saj je njegovo vedenje povsem njegova stvar. Globoko zadihaj, pusti okolico naj si misli, kar hoče, preberi kakšno dobro knjigo in pojdi na kak sprehod ali izlet. To je tudi tvoj nov začetek!

Tisa

New Report

Close