Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja v pricakovanju noric – revakcinacija pri 18 mes – DILEMA

v pricakovanju noric – revakcinacija pri 18 mes – DILEMA

Spoštovani!
Sinko bo star 19 mesecev in še ni opravil revakcinacije pri 18 mesecih – zaradi viroze, ki se je “razvlekla” v vnetje usesk….. Cepljenje smo ze dvakrat odlozili. Trenutno pa smo v pricakovanju noric, saj je bil cel dan v stiku s fantkom, ki je naslednje jutro “zacvetel” z noricami. Glede na veliko kuznost 1-2 dni pred izbruhom izpuscajev predvidevam, da so norice pri nas skoraj neizbezne. To pomeni, da bomo naslednjih 23 dni cakali….
Zanima me, ali se otroke v taksni situaciji vseeno cepi ali ne? Oziroma, za koliko casa se lahko ta revakcinacija se odlozi? Naj povem se to, da ne zelim tvegati prav nicesar, ker sem v otrostvu prebolela meningitis ( po vsej verjetnosti kot posledica cepljenja, vem le to, da ni bil klopni, pa tudi drugih primerov okoli mene ni bilo…)
Najlepša hvala za vaše mnenje!

Lp,
Kati

Spoštovani,

svetujem vam, da pri vašem otroku cepljenje ponovno odložite, ker je morda v inkubaciji noric.
Revakcinacijo lahko odložite za vsaj tri mesece. Glede na to, da vašega otroka najbolje pozna izbrani pediater, pa bi se o tem še posvetovala z njim.

Lep pozdrav,
Eva

Eva Grilc

Najlepša hvala za odgovor.

Lep pozdrav,
Kati

New Report

Close