V oddaji Med štirimi stenami na RA SLO 1 o odkrivanju, zdravljenju ter življenju z boleznijo
13.9.2010 je v oddaji Med štirimi stenami na RA SLO 1 tekla beseda o pomenu pravočasnega odkrivanja, zdravljenja in življenja z boleznijo kot je limfom, levkemija, diseminirani plazmocitom in mielodisplastični sindrom.
O odkrivanju in zdravljenju bolezni je spregovoril prof. dr. Peter Černelč, dr. med., predstojnik Kliničnega oddelka za hematologijo UKC Ljubljana.
Kristina Modic, predsednica Združenja L&L je predstavila svojo izkušnjo zdravljenja limfoma ter hkrati predstavila kampanjo NE ČAKAJTE. PRAVOČASNO PREPOZNAJTE SIMPTOME., ki jo Združenje L&L začenja 15.9.2010.
Milena Remic pa je predstavila svoj pogled na zdravljenje levkemije ter poudarila pomen aktivnosti Združenja L&L v podporo bolnikov un svojcev.
Vsi skupaj so v več kot 30-minutni oddaji podali številne uporabne informacije tako za zdrave ljudi kot bolnike, ki se pravkar soočajo z boleznijo.
Oddajo lahko poslušate na sledeči povezavi: http://tvslo.si/predvajaj/zivljenje-z-limfomom/ava2.81809809/
Gospa Kristina in gospa Milena.
Hvala Vama za vso nesebično pomoč, ki jo posredujeta bolnikom z L&L in nam svojcem. Hvala za ves optimizem, znanje, pogum in upanje, ki ga delita z nami. S prebiranjem tega foruma, vajinih izkušenj in izkušenj drugih sem velikokrat vedela kako se spopasti s sinovo boleznijo. Tukaj sem dobila prve smernice kako ravnati, kako se obnašati, kako zdržati in tudi kako pomagati sinu. Predvsem pa sem dobila upanje. Upanje, ki sem ga lahko delila s svojo družino v trenutkih, ko smo bili psihično najbolj na dnu.
Tatjana
Hvala, Tatjana….
Takšna sporočila mi polepšajo dan in motivirajo za naprej. Ko sem bila sama bolna, je tudi meni pomagalo veliko ljudi, tudi virtualni prijatelji na forumu Kako živeti z rakom na Med.Over. Net. Takrat sem se odločila, da bom tudi sama to pomoč enkrat vrnila. In zdaj jo vračam, njim ne, zato pa tistim, ki takšno pomoč potrebujejo.
Prepričana sem tudi v rek: DOBRO DELO JE VEDNO SREČO IMELO. :)))
Še enkrat hvala in vse dobro tebi in sinu.