Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom v novo hišo s tremi otroki: parket ali laminat?

v novo hišo s tremi otroki: parket ali laminat?

Živjo!

Res vas lepo prosim, da mi svtujete. Želim slišat vaše izkušnje in mnenja…
Z možem iščeva parket za našo hišo. Imamo ga skoraj 150 kvadratnih metrov. Zadnji ponudnik nama je povedal, da moramo dat na talno gretje (60m2) še posebnega, ki stane cca 20KSit/m2….navaden pa bi prišel cca 12kSIT na m2. Ko vse skupaj seštejeva, se gibljeva že proti 3mio SIT. Teh nimava niti ne veva, če je parket res toliko vreden. Po drugi strani poslušava kako so parketarji svinjsko dragi in, da je treba dobit enega šušmarja – teh je danes veliko in med njimi tudi dobri…pa kupit parket v Ribnici (po 3-5000 SIT)…pa se izide. Sedaj moj pomislek…raje dam kak tol

pri nas imamo talno po celi hiši – hiša 158m2. ker nama je všeč drag parket – marbau, doussie…. za katerega nisva imela denarja sva se odločila tako, da sva po celotnem zgornjem nadstropju dala laminat (ki bo seveda letel ven najkasneje čez 10 let), spodaj pa imava večinoma ploščice in v dnevnem prostoru vpasan parket – afriški oreh. cena za 17m2 parketa in 67m2 laminata je bila enaka. imava 2 majhna otroka ki non stop drajsata po enem in drugem z vsemi možnimi igračami. ker nisem hotela skoz za njima letat in vpit ne to pa ne ono smo se odločili tako. pa ti povem da že zdaj po komaj 3 mesecih od vselitve parket izgleda prav bogo. po moje sploh ne bo zdržal 3 leta. izgleda pa lepo :)) po laminatu se ne pozna NIČ, čistim s čistilom za laminat in še zdaj izgleda kot nov. res ni les – meni tudi bolj všeč, ampak za zdaj ne bi moglo biti boljše.

tako da… kaj naj rečem. pri nas tako dobro funkcionira in mi je v redu da sva se odločila gor za laminat. raje počakam 10 let, pa gre potem not res lep parket, kot zdaj za vsako ceno čist navaden ker pač ni več denarja. tako mi, vi pa….

lp,
N.

Jaz bi dala parket.

Jaz sem tudi razmišljal o laminatu v novi hiši (+2 mala otroka), pa mi je še sam mojster (ki naj bi polagal laminat in je prišel na ogled) rekel, da naj vseeno dam parket….

In sem dal parket. Pa kaj, če se kaj gor pozna, saj ga nimam zato, da bom čezenj tepihe polagal in težil za vsako prasko. In ja, čez 10 let lahko tudi parket ven vržem in dam novega, če bo res tako bogi. Da bi pa teh 10 let gledal laminat — no way. Res, ko kaj pade na laminat, se nič ne pozna, zaropota pa toliko, kot bi tono pleha padlo nanj.

Poslušaj, kaj pa tisti gotovi rustika bukov parket, ki ga imajo v enem od teh BAUov in košta manj kot 7000 sit/m2? Vem, da je fejst grčast, ni ga pa treba več brusit in lakirat in če najdeš koga, ki ti ga položi za znosen denar…..Morda pa ga lahko sami položite, ne vem, kako zahteven poseg je to??

Jaz bi ziher raje imela pluto, ki je res božanska, sploh za vzdrževanje in to tako plastificirano.

Ma, še linolej bi mela raje kot laminat, res, to je za moj okus groza, pa še zmeraj mi zgleda umazan, ker se ne sveti….

Mi imamo tudi dva majhna otroka in smo tehtali med laminatom in lamelnim parketom. Odločili smo se za lamelni parket in ni nam žal, saj sem videl kako zgleda cenejši laminat če je poškodovan in še zelooooooooooo mrzel je.

Mi mamo na talnem gretju klasičen parket – javor za cca. 12.000 SIT in je prav super. Fuge pa se pri parketu s časom naredijo v vsakem primeru saj je naraven material. Pa tudi ne motijo me saj v hiši živimo in nismo sužnji hiše. Po svoje tudi drajske na parketu dajo domu svoj pečat.
Me pa zanima kakšen parket so vama predlagali za talno ?

Živi in pusti živeti

Da mora bit poseben parket, že ne bo držalo. Poznam ene, ki imajo že deset let talno z lamelnim parketom in je vse o.k. Parket je lahko običajen, samo bukov ne sme biti. Lahko je hrast, jesen…

ja midva sva se že skoraj odločila za laminat. Imamo dva razgrajača, direkt izhod na teraso, pa še deset let ne bo okoli hiše tlakovanih potk ampak pesek (ker ni denarja, pa nasip se mora najprej umirit). Pa letal bojo ven pa not…. čez deset let se jim bo pa dal kaj bolj dopovedat.

Marja,

saj se me ne tiče, ampak zakaj je od vseh materialov pretehtal prav laminat? Zaradi videza ali česa drugega? Recimo na pluto pa nista pomislila ali vama ni všeč?

Ravno včeraj sem bil pri kolegu ki je položil nov pod. Ne vem kako naj ti povem, vendar se polaga na način kot laminat, samo da je parket. Narejen je tako da je več plasti lesa zlimanega skupaj. Kupil ga je v Merkurju kjer je dal zanj manj kot 5000 na m2 saj so mu dali en kup popustov ko je plačal z gotovino. Povsod drugje so bili te vrste parketi več kot 10.000m2 Ko sem hodil po njemu nisem opazil razlike od navadnega parketa. Položil ga je pa sam, ker je polganje ful enostavno.
Zelo priporočam.

Lp

Pluta je neprimerna za talno gretje, ker je prevelik izolator.

Mi smo dali v hišo fertik bukov parket.Velika napaka. Kar precej drago pa se zelo glesen je-kot da bi po votlih tleh hodil. Pri čiščenju se tam kjer je skupej dan kr mal napihne (kot papir),če je premokra krpa. Če bi ga ponovno polagali,bi dali nelakiran tik.Vseljeni smo leto in pol pa je ze cist odrgnjen. Otroci naredijo svoje,kljub temu da zelo pazimo.

New Report

Close