v kolikem času rezultati preiskav
Pozdravljeni,
do prihodnje srede, ko ima sinček prvi pregled na Pediatrični, mora opraviti še nekatere preiskave pri svoji pediatrinji. In sicer: hemogram, SR, jetrni encimi, dušični retenti, amilaza, lipaza, nativni urin ter blato na kri in parazite. V kolikem času se dobijo izvidi za te preiskave? Bo dovolj zgodaj, če se zanje zmenim v četrtek, ko imamo ravno posvetovalnico (ambulante naše pediatrinje namreč nikakor ne uspem priklicati)?
Hvala za odgovor.
Izvidi so lahko narejeni v enem dnevu, odvisno od kod ste (pošiljanje v večji laboratorij).
V ZD Ljubljana naj bi vsi znali odvzeti kri tudi dojenčkom, sicer pa, seveda, na Polikliniko.
Očitno tudi na polikliniki ne znajo odvzeti krvi 5-mesečnemu dojencu. So nas založili z epruvetami (ker tiste s Pediatrične zanje niso dobre, čeprav so to le različni “tozdi” istega podjetja) in nas poslali na Pediatrično, kjer imajo očitno edini znanje in opremo za tak podvig. :-/
Se res sprašujem, če tako sprehajajo mamice z dojenci tudi v laboratorijih, ki so od Ljubljane/Pediatrične klinike oddaljeni več kot recimo 50, 80 kilometrov. A se vsak dojenc iz Kočevja, Kozjanskega, Bovškega,…. (poljubno vstavi) za odvzem krvi pripelje v LJ na Pediatrično?
Se opravičujem za izliv, saj vem, da vi pri tem nimate in ne morete nič, a me je res zažulilo. Za vse skupaj sem namreč porabila tri ure časa, denar za parkirnino, da so na Pediatrični prijazne sestre s čisto navadno iglo (in na moje veliko veselje brez kompliciranja) detetu v minuti odvzele potrebne epruvete krvi. Pa še varuško sem rabila, da mi ni bilo treba oba dvojčka vozakat v LJ.
Lep vikend, Tjasa