v grlu
tako se počutim.
In zdaj povem vam. Ker je res skrajni čas, da vsaj tako izrečem. Namreč, zdaj pri 3o-ih me se mi življenje spreminja LE v določeno vlogo gospodinje in vestne delavke(sem pa v dinamičnem poklicu).
Sem v leru. Že peto leto!
Krč v grlu pa mi dela ta moja, vsaj jaz temu tako pravim, polovična ustvarjalnost. Imam ideje, ki pa ne zaživijo, ker enostavno dlje, kot poroditi idejo, ne znam. Res. Poskušala sem pisati, pa ne gre. Bila sem v družbi ustvrjalcev, veliko projektov smo dali skoz … oni so še, jaz pa sem obstala. S temi svojimi idejami (za oglase, za gledališke predstave, za tv oddaje …), za katere ni telesa, če patetiziram.
Hudo je.
Saj vem, so še hujše stvari, kot to da se z vsakim dihom zavedaš, da postajaš nekaj, kar nočeš biti.
In se še borim. Začenjam z novo predstavo, a me je res strah, da (spet) ne bo zaživela. Znižujem svoja pričakovanja, da manjšam strah in se mirim. A ponoči se prebujam iz groznih sanj, tudi jokam v spanju! To mi pomeni, da nisem našla pravega miru?
Sprijaznitev, odpuščanje, tek in verjeti v dobro … to so naloge, ki jih trenutno vidim za miren spanec. A tako težke so te naloge. Z malimi koraki mi bo uspelo.
Samo danes imam težek dan … oziroma dneve. Saj bo, saj bo, kajne
Hvala, ker ste me brali in tudi za vsako besedo.
Pozdravljeni!
Težko se strinjam z vami, ko pravite, da so še hujše stvari, kot da postajaš nekaj, kar nočeš biti. Upam si trditi, da je to praktično najhuje, saj postajaš nekaj nepredstavljivega NEKAJ KAR NISI TI, deluješ v nasprotju s svojimi interesi, željami, vrednotami in konec koncev v nasprotju s svojo osebnostjo. Glede na to nekako razumem vaše neuspehe pri delu. Razpeti ste med vlogo gospodinje (kar niste vi) ter ustvarjalno, kreativno osebo. To vas obremenjuje in ovira. Namen zniževanja pričakovanj je oblika slepitve sebe in soočenja s trenutno situacijo. Sklepati kompromise med sabo in družbeno sprejemljivo vlogo je sila nevarno početje.
Naloge, ki ste si jih zadali so načeloma dobre, morda zamenjajte sprijaznitev in odpuščanje z ponovnim iskanjem same sebe in delovanjem skladno s tem. Težko boste drugače našli svoj mir.
Moje besede morda niso najbolj spodbudne, napisane so z namenom, da o njih razmislite.
Samo nekaj volje je potrebno, pa bodo tudi turobni dnevi minili.
LP
Petra
Forum je zaprt za komentiranje.