Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje V čem prinesete nakupljeno robo iz trgovin?

V čem prinesete nakupljeno robo iz trgovin?

Imam eno tako zložljivo najlon vrečko in jo imam (skoraj) vedno v torbici.
Ta pride prav za manjši nakup.
Za večje nakupe oz., če sem z avtomobilom, pa z vozičkom do avtomobila in tam v zaboj, ki je tudi vedno v avtu.
Tiste male vzamem samo, če kupujem kakšna čistila ali pa prašek, ker mi ni da bi imela živila in čistila skupaj.

V Ikeini modri vreči, ki služi še 8 let in bo zihr še 8. J eže davno odethtala tiste ATS, kolikor je stala. Če grem peš, pa obvezno z nakupovalnim vozičkom na kolesih.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Če se odpravim v trgovino od doma, potem vzamem vrečko s sabo…. če pa grem mimogrede jo kupim.. vrečke pa pol porabim za smeti…

Tako kot Tinca. Imam tri vreče iz blaga, dve vedno v torbici. So neuničljive, močne in pralne. Poleti pa vzamem še mehko hladilno torbo. Plastične vrečke nisem kupila že nekaj let.

Tudi mi pripeljemo z vozičkom do avta in naložimo v gajbice.

Za malo imam 3 vrečke iz blaga ali cekar, za več pa pripeljem do avta z vozičkom in to zložim v avto.

Jaz skoraj nikoli ne kupujem plastičnih vrečk, ponavadi si nesem s sabo vrečo iz blaga, ali pa v trgovini vzamem škatlo, katero kasneje še za kaj izkoristimo.Če ne za drugo, pa za smeti.

Mene pa zanima, kje ste kupile vrečke iz blaga???????????????????Tudi jaz bi jo imela….

Drugo…tudi mene zelo moti, da plačam v trgovini vrečko z njihovim logotipom. Sem postala pa toliko lumpa, da v Mercator nesem za nalašč s sabo vrečko od Spara in obratno! Zakaj bi delala reklamo zanje, če vrečko plačam?!

http://www.tisocinendar.si/

Ta trgovina vem, da jih ima, ker jih je prijateljic prejšnji teden kupila tri. Po štiri evre so bile, lepe z rožicami. Ta trgovina je v Mercator centru. Levo od glavnega vhoda.

Jaz jo imam od Killer Loopa, kupila enkrat v Intersportu. Zelo lepa, jo lahko uporabljaš tudi kot manj nobel torbico. In to združim, če grem na hitro kam na kofe in potem še v šoping. Da ne nosim obojega.

jaz sem sprobala tole in je super. reisenthel carry bag, mal draga, a na dolgi rok se splača, pa še sadja in kruha ne zmečkaš.

Jaz sem pa na obisku pri teti v Z Evropi videla super sistem in si še sama omislila isto. V verigi trgovin a la mercator imajo na voljo za kupit plastične nakupovalne zaboje (ne zložljive), hladilne torbe in vrečke iz blaga za kruh. vozičke imajo že prilagojene meram teh “škatel” – na voziček zložiš plastični zaboj in hladilno torbo in samo daješ not. no v tujini imajo tak sistem da sam skeniraš in zlagaš not, na blagajni samo plačaš. pri nas pridem v mercator otovorjena s temi zelenimi pripomočki – vendar so mere vozička druge in gre notri samo en plastični zaboj, na blagajni vse zložim en dva tri not in samo hop v avto.

prej sem tudi sama porabila KM plastike in se mi je zamalo zdelo kolk je gre v smeti.

Uporabljamo v večini papirnate vrečke, ki jih potem spet vrnemo v prtljažnik avtomobila. Plastične tudi uporabimo večkrat, v avtu pa imamo tudi gajbo in tiste torbe z okvirjem. V glavnem ne jemljem majhnih vrečk na blagajni in tudi sadje najrajši dam več skupaj.

v nakup grem s pleteno košaro – za manjše stvari; ko pa je večji nakup, pa peljem do avta, preložim v plastično košaro ki je vedno v avtomobilu, doma pa znosim stvari gor tudi v pleteni košari. Mi gredo te plastične vrečke sila na živce. Tudi ko vzameš sadje in zelenjavo ti tiste male plastične vrečke tako zapopajo, da jo moraš potem doma raztrgati, namesto, da bi jo lahko uporabil npr. da daš notri smeti. Sem pred časom vzela v Sparu ananas, pa sem prosila prodajalko, naj mi da nalepkico od tehtanja gor na deklaracijo o izdelku in naj mi ne daje ananasa v vrečko, pa je rekla, da so kregani in da jih poslušajo, če ne dajo stvari v vrečko. No toliko o okoljevarstvu velikih trgovcev 🙁

pa kakšne zastonj vrečke????
toliko govorenja o onesnaženem okolju večina vas pa se še zgraža, da “ta velke” reklamne niso zastonj??
ne vem sicer koliko stanejo, ker je nisem še nikoli kupila, ampak tud če bi bila 10 EUR bi bilo premalo.
Potem bi pa ugotovili, da se splača met cekar.

ma ne vem, sej zdej me boste spluval, ampak tako je moje mnenje.

pač smo razvajen narod, nimaš kaj! če kupim za toliko in toliko EUR robe mi pa ja pripada njihova reklamna vrečka!

pa to, da jih uporabljate za smeti….ma dejte no, sami izgovori!

pa brez zamere

Ne morem verjet, da sploh noben ne kupi plastične vrečke – od kje pol tako onesnaženje…?

No, jaz sem pa ena tistih, ki vedno znova kupi vrečke, tiste ta velike, tudi z reklamo, pa si vsakič znova rečem, da jih bom naslednjič dala že prej v torbico, da jih bom imela s sabo, pa vedno pozabim:(( Pa me linčajte.

Aja,skoraj nikoli pa ne kupujemo nobenih plastenk s pijačo in računam, da tudi s tem nekaj prispevam k manj onesnaženemu okolju. Tudi pivo kupujemo v steklenicah in nato menjamo z gajbo in ne kupujemo pločevink in še kaj bi se našlo.

Vedno imam vrečko v torbici za manjši nakup. Ob večjih nakupih pa z vozičkom vso robo pripeljem do avta in jo zložim v zložljive gajbice.

Je pa naše komunalno podjetje med vsa gospodinjstva razdelilo velike trdne vrečke iz močnega platna za ločevanje odpadkov (papir ali steklo) in vidim, da jih marsikdo uporablja za nakupe. So kar lepih pisanih barv in vanje spraviš ogromno. No jaz jo imam res samo za zbiranje papirja.

V cekarju.

Živi in pusti živeti

Seveda se kupujejo, na veliko. Saj vidiš, ko si na blagajni, da jih veliko ljudi kupi. Tudi jaz sem jih ogromno nakupila – ne več.

V več trgovinah lahko kupiš malce dražje vrečke iz blaga ali platna, najbrž obstajajo še kakšne iz česa tretjega. Skupno jim je to, da so izjemno vzdržljive, par let sigurno, če jih uporabljaš kolikor toliko normalno. Običajno so tudi nekaj večje od običajnih plastični vrečk. Jih toplo priporočam.

New Report

Close